Avrupa, aşırı turistten şikayetçi

Avrupa, aşırı turistten şikayetçi

Avrupa şehirlerinde yaşayan vatandaşlar, şehirlere çok sayıda turist geldiğinden fiyatlar yükseldiği için şikayet ediyor.

AMSTERDAM - Dünyanın Halleri sitesinin haberine göre, Amsterdam 850 bin kişilik nüfusuyla ortalama bir şehir olmasına karşın, geçtiğimiz yıl şehre 17 milyon turist akın etti. Sadece 5 yıl önce bu rakam 12 milyondu.

Şehirde yaşayan bir vatandaş bir röportajda “Artık durum iyice kontrolden çıkmaya başladı. Kendi şehrimi tanıyamıyorum.” dedi.

Hollandalılar, turistlerin gürültü yaptığını, çevreye zarar verdiklerini ve Airbnb adlı ev kiralama uygulamasını da kötüye kullandıklarını düşünüyor. Bu uygulama nedeniyel bölgedeki kiralar da oldukça artıyor. 

Şehrin yetkilileri ayrıca, sadece turistlere hitap eden dükkanların sayısının azaltılmasını ve çalışma saatlerinin kısıtlanmasını talep ediyor. Bir diğer plan da tur otobüslerinin şehir merkezine girişini engellemek ve yolcu gemilerini ağırlayan limanı şehrin başka bir noktasına taşımak.

Turist sorunu sadece Hollanda ile de sınırlı değil. Barselona da Airbnb’nin koşullarını düzenlemeyi ve yeni otel açılmasını engellemeyi denedi. Şehirde düzenlenen turizm zirvesinde Paris, Lizbon, Viyana, Madrid ve Reykjavik gibi şehirler de Airbnb ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi sağlama konusunda fikir birliğine vardı. Bu şekilde durumun daha iyi hale getirilmesi isteniyor.

Şehirler ayrıca Avrupa Birliği’nden, ev sahiplerinin kişisel bilgilerini almak için yardım istedi. Bazı ev sahiplerinin Airbnb üzerinden evini paylaşmaktan ziyade, evi yasa dışı yollardan otel gibi işlettiği ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT