ADD'ye çirkin saldırı

ADD'ye çirkin saldırı

ADD Uşak Şubesi binası girişinde bulunan tabela, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sprey boya ile siyaha boyandı.

UŞAK - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uşak Şube Başkanı Dr. Arif Güvenir, düzenlediği basın açıklamasında, ADD'nin 'Halkın içinde, halkla beraber' sloganı ile çalışmalarını sürdürdüğünü, bu sabah derneğe geldiklerinde giriş kapısındaki tabelanın siyah boyayla karalandığını gördüklerini söyledi.

ADD'nin tabelasını vicdanları gibi siyah boyayla karartanların, vatanını, milletini ve geleceğini karartmaya çalışanlarla aynı kişiler olduğunu dile getiren Güvenir, konu hakkında gerekli suç duyurunda bulunduklarını ifade etti. 

Güvenir, "4 Aralık Pazar günü Tandoğan Meydanı'nda yapacağımız 'Başkanlık Bölünmektir' mitinginin yasaklanmasının ardından, derneğimize yapılan bu saldırı manidardır. Tüm yasaklara rağmen Tandoğan Meydanı'nda buluşuyor, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin bir diktatörlük yaratacağını biliyoruz. 'Başkanlık bölünmektir' diyerek bu bilinçle halkımızı aydınlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Güvenir, "Tabelamızdaki Atatürk'ü silmekle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve devrimlerine olan inancımızı yok edeceğini sananlar büyük bir yanılgı içindedir. Emperyalizmin yerli işbirlikçileri ve sözde milliyetçiler, parlamenter sistemi ve demokrasiyi yok ederek, faşist bir dikta rejimi kurmaya çalışmaktadır.

Biz Atatürk Devrimcileri Kuva-yi Milliye ruhuyla diyoruz ki; tarihimizde aynen olduğu gibi yedi düvelle mücadele edip, iç ve dış düşmanları nasıl denize döktüysek, bunu yapanlarla da aynı mücadeleyi vereceğiz. Yapılan bu saldırı sadece derneğimizin tabelasına yapılan basit bir eylem değildir. Atatürk ilke ve devrimlerine yapılmış hain bir saldırıdır. Demokratik, laik ve tam bağımsız sosyal hukuk devleti mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu karanlık güçlere karşı, hattı müdafaa yoktur sattı müdafaa vardır şiarıyla, gerekirse milli mücadeleyi yeniden başlatırız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT