Almanya'dan yasakları kaldırın çağrısı

Almanya'dan yasakları kaldırın çağrısı

Alman Theodor Heuss Vakfı, Türkiye’ye çağrıda bulunarak yazar Aslı Erdoğan’ın ödülünü alabilmesi için yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

BERLİN - Deutche Welle’nin haberine göre Heuss Madalyaları, 1 Nisan’da Stuttgart’ta düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Aslı Erdoğan, ‘yıllardır demokrasi, insan hakları ve ifade özgürlüğü alanlarında vatandaş olarak örnek oluşturacak angajmanı’ nedeniyle ödüle layık görülmüştü.

Erdoğan, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yöneticilerine açılan davada, ‘örgüt üyeliği’, ‘örgüt propagandası’ ve ‘halkı kışkırtma’ suçlamalarıyla karşı karşıya ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanıyor.

Theodor Heuss Vakfı Başkan Yardımcısı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, son dönemde gerginlik yaşayan Almanya ile Türkiye arasındaki iletişim kanallarının kopmaması gerektiğini vurgularken Erdoğan’ın ödülünü alabilmesi için yurt dışına çıkmasına izin verilmesinin demokratik fikir teatisi kapsamında bir jest oluşturacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT