Almanya'dan cennete kaçan emekli çift 1200 Euro'ya krallar gibi yaşıyor

Almanya'dan cennete kaçan emekli çift 1200 Euro'ya krallar gibi yaşıyor

Baden-Württemberg'in Ulm şehrinde yaşamakta zorlanan Alman çift çareyi ülkeyi terk etmekte buldu. Şimdi krallar gibi yaşıyor ve 'Cennetteyiz' diyorlar

Almanya'da giderek daha fazla emekli yurt dışına taşınıyor - daha ucuz yaşam maliyeti ve daha düşük vergiler onları oraya çekiyor. Baden-Württemberg'in Ulm şehrinde yaşayan bir çift bu şekilde Yunanistan'a göç etti.

Yunanistan Avrupa'daki emekliler için vergi cenneti. Tatil ülkesi olan Yunanistan uyguladıkları cömert yasalarla Alman emeklileri cezbetmeyi başarıyor. Yurt dışından gelen emekliler Yunanistan'da sadece yüzde 7 vergi ödemek zorunda. 

Emekli yaşlı çift kısa bir süre önce radikal bir karar vererek Girit'e göç ettiler. Emekli çift Almanya'da yaşamın çok pahalı olduğunu ve 1700 Euro emekli maaşları ile mümkün olan en iyi yaşam kalitesini elde edebilecekleri yeri aradıklarını söyledi. Böylece çift Uld'daki evlerini terk ediyor ve Girit'e taşınıyor. 

Çift şimdi ise çok mutlu olduğunu söylüyorlar. 550 Euro karşılığında 140 metrekare bir ev kiraladılar. Üç terasa sahip ve deniz manzarasına sahip olan ev plaja ise sadece 5 dakika yürüme mesafesinde. Ek maliyetleri, elektrik, su, market, araba, ilaç, cep telefonu, kedi maması dahil 570 Euro masrafları var. Çift bu şartlar altında 500 Euro tasarruf bile ettiklerini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
10 Yorum