2023 yılında emlak vergisi büyük ölçüde artacak... İşte en çok etkilenecek eyalet

2023 yılında emlak vergisi büyük ölçüde artacak... İşte en çok etkilenecek eyalet

Haus & Grund derneğine göre, emlak vergisi 2023 yılında yüzde 20’ye kadar artacak. Özellikle bir federal eyalette ciddi oranda artış yaşanacak.

Emlak vergisi 2023'te bazı bölgelerde daha pahalı olacak ve önemli ölçüde artacak. Haus & Grund derneğine göre, emlak vergisi önümüzdeki yıl yüzde 20'ye kadar artacak.

Milyonlarca vatandaş artan fiyattan etkilenecek

Bild gazetesi Dernek Başkanı Kai Warnecke, "Ülke genelinde belediyeler emlak vergisi oranlarını yükseltiyor" dedi. Sonuç olarak, mal sahipleri ve kiracılar için emlak vergisi yükü yüzde on ila yüzde 20 arasında artıyor. Ve bu durumdan milyonlarca Alman etkileniyor.

Warnecke, 2025 için planlanan emlak vergisi reformundan önce birçok belediyenin tahakkuk oranlarını artırmış olmasını eleştirdi.

Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya etkilendi

Merkur.de tarafından bildirildiği üzere Kuzey Ren-Vestfalya yaşanan artışlardan özellikle etkileniyor. Federal hükümet, vergi mükellefleri derneği haber portallarına şu açıklamayı yaptı: “"Kuzey Ren-Vestfalya şehirlerinin ve belediyelerinin yüzde 60'ında emlak vergisi gelecek yıl daha pahalı hale gelebilir.”

Nedeni: Kuzey Ren-Vestfalya eyalet parlamentosu, kapsamlı artışları mümkün kılan 2023 Belediye Finansman Yasasını 20 Aralık'ta kabul etti.

Rheinland-Palatinate ve Hesse ile Aşağı Saksonya ve Mecklenburg-Batı Pomeranya'daki belediyelerde de artış belirtileri var. Bavyera, Hamburg veya Baden-Württemberg gibi diğer federal eyaletler henüz önemli bir emlak vergisi artışı açıklamadı.

Haber Çeviri: Tuğba Ünal
Fotoğraf: Unsplash - tierramallorca

HABERE YORUM KAT