Yüzlerce şubesini kapatmayı planlayan Postbank'ta grev dalgası

Yüzlerce şubesini kapatmayı planlayan Postbank'ta grev dalgası

Verdi ve Deutsche Bank Çalışanları Birliği (DBV), müzakerelerde ilerleme sağlanamaması üzerine Almanya genelindeki arka ofisler ve çağrı merkezlerindeki çalışanlara grev çağrısında bulundu.

Postbank’ta toplu iş görüşmelerinin dördüncü turu yaklaşırken, Verdi sendikası grev baskısını artırıyor. Sendika, Perşembe günü hizmet birimleri, çağrı merkezleri ve Almanya genelindeki şubelerde çalışan üç grup personeli greve çağıracak.

Verdi sendikası müzakerecisi Jan Duscheck, Berlin’de yaptığı açıklamada bu eylemin, çalışanların ücretlerde önemli iyileştirmeler ve işten çıkarılmaya karşı daha geniş koruma taleplerini desteklediğinin açık bir işareti olduğunu belirtti.

Duscheck, “Haftalardır süren müzakerelere rağmen, işveren Postbank çalışanlarına hala önemli bir taviz vermeye hazır değil” şeklinde eleştiride bulundu.

YÜZLERCE ŞUBENİN KAPATILMASI PLANLANIYOR

Verdi, Postbank toplu sözleşmesi kapsamında Deutsche Bank Grubu’ndaki yaklaşık 12 bin çalışan için yüzde 15,5 oranında ücret artışı talep ediyor. Sendika ayrıca, en azından aylık maaşlarda 600 Euroluk bir artış ve işten çıkarılmaya karşı korumanın 2028 yılı sonuna kadar uzatılmasını istiyor.

Buna karşılık Deutsche Bank, 550 Postbank şubesinden 250 kadarını 2026 yılı ortasına kadar kapatmayı planlıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT