Almanya'da özellikle yaşlılar için zor dönem başlıyor: Postbank 250 şubesini kapatıyor

Almanya'da özellikle yaşlılar için zor dönem başlıyor: Postbank 250 şubesini kapatıyor

Postbank, 2026 yılına kadar mevcut 550 şubesinden yaklaşık 250'sini kapatmayı planlıyor. Postbank ayrıca önümüzdeki yılın başlarında perakende sektöründen de çekilecek. Şubelerin kapanması, özellikle yaşlı insanlar için büyük bir zorluk olacak...

Almanya'da birçok kırtasiye dükkanında ve küçük süpermarkette postaneye ek olarak Postbank şubesi de bulunmaktadır. Müşteriler buradan sadece para çekmekle kalmıyor, aynı zamanda havale yapabiliyor ya da nakit para yatırabiliyor. Ancak ana şirket Deutsche Bank 2025 yılından itibaren bu hizmeti ülke çapında durdurmak istiyor. Yaklaşık 1800 ortak mağaza bundan etkilenecek.

Deutsche Post'un finans kuruluşu Postbank, 2026 yılına kadar mevcut 550 şubesinden yaklaşık 250'sini kapatmayı planlıyor. Postbank müşterileri daha sonra online mağazalara geçmek ya da süpermarket kasalarında nakit para çekmek zorunda kalacak. Bunun nedeni ise, orada yedek ATM'lerin bulunmayacak olması...

ARTIŞ OLUNCA...

Deutsche Bank'ın Perakende Satıştan Sorumlu Başkanı Claudio de Sanctis, şube azaltımlarını ilk olarak Financial Times'a verdiği bir röportajda duyurdu.

Handelsblatt'a konuşan bir sözcü, "Bir süredir müşterilerin bankacılık işlemlerini giderek daha fazla internet üzerinden gerçekleştirdiğini ve nakitsiz ödeme oranının arttığını gözlemliyoruz" dedi. Sözcü sözlerine şunları da ekledi:

"Bunun ışığında, 2025 yılı sonuna kadar Deutsche Post'un ortak şubelerinde bu bankacılık hizmetlerini sunmayı kademeli olarak durdurmaya karar verdik."

SONUÇLARI OLACAK

Postbank ortak şubelerinin kapatılması öncelikle kırsal kesimlerdeki yaşlıları etkileyecek. Postbank buradaki müşterilere çok yakındı, böylece aylık veya haftalık nakit ihtiyaçlarını yürüme mesafesinde karşılayabiliyorlardı.

Kapanma nedeniyle şehrinizde artık bir Postbank şubesi yoksa, hesabınızı iptal etmeyi düşünmelisiniz.

ARTI49

HABERE YORUM KAT