Yılın ilk güneş tutulması için Berlin'de özel gösterim...

Yılın ilk güneş tutulması için Berlin'de özel gösterim...

Tam güneş tutulması bugün gerçekleşecek. Berlin'de bu gösteri sadece canlı yayın aracılığıyla izlenebilecek. İşte etkinlikle ilgili önemli bilgiler...

8 Nisan’da gerçekleşecek olan tam güneş tutulması, Berlin’de yalnızca canlı yayın aracılığıyla izlenebilecek. Berlin’in Prenzlauer Berg semtinde bulunan Zeiss Großplanetarium, bu gökyüzü olayı için özel bir canlı yayın etkinliği düzenliyor.

Organizasyon komitesi, ilgilenen kişilerin bugün saat 18:00’den itibaren birkaç saat sürecek olan gösteri için ücretsiz biletlerini alabileceklerini duyurdu. Planetaryumun büyük kubbesinde gerçekleşecek 360 derecelik canlı yayın, akşam 7.30’da başlayacak.

KUZEY AMERİKA VE MEKSİKA'DA HAVA KARARACAK

Planetaryum yöneticisi Tom Florian Horn, ziyaretçilere tam güneş tutulmasının detaylarını anlatacak ve ilgili arka plan bilgilerini paylaşacak.

Gerçek güneş tutulması olayı, akşamın erken saatlerinde, yaklaşık saat 7.00’de başlayacak ve Almanya saatiyle 8.19 ile 8.24 arasında doruğa ulaşacak. Güneş, tam 4 dakika 28 saniye boyunca gözden kaybolacak ve bu sırada Kuzey Amerika ile Meksika’da hava kararacak.

Ayrıca Amerikan Uzay Ajansı NASA, dünya çapında çeşitli teleskop yayınları sunacak ve güneş tutulması sırasında fırlatılacak olan üç araştırma roketinin uçuşunu canlı olarak yayınlayacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT