Yılın ilk güneş tutulması Almanya'dan izlenebilecek mi?

Yılın ilk güneş tutulması Almanya'dan izlenebilecek mi?

ABD'de milyonlarca insan Pazartesi günü gerçekleşecek tam güneş tutulmasını canlı olarak izleyebilecek. Bu imkan belirli şartlarla Almanya'ya için de geçerli.

8 Nisan Pazartesi günü dünya çapında milyonlarca insan, Kuzey ve Orta Amerika’dan başlayarak tam güneş tutulmasının büyüleyici manzarasına tanık olacak. NASA’nın “çok dramatik ve şaşırtıcı” olarak nitelendirdiği bu gök olayı, Almanya’da da izlenebilecek.

Almanya’dan doğrudan gökyüzünde gözlemlenemeyecek olan bu olay, canlı yayınlar ve planetaryum gösterileri aracılığıyla izlenebilir. Hamburg ve Berlin’deki planetaryumlar, bu doğa olayını 360 derece görsel bir deneyimle sunuyor. Ancak ne yazık ki Hamburg’daki gösteri için biletlerin tükendiği bildirildi.

MİLYONLARCA İNSAN İZLEYEBİLECEK

Tam güneş tutulması, Pasifik’ten başlayarak Kuzey Meksika üzerinden ABD’ye ilerleyecek ve Kanada’nın güneydoğusunda son bulacak. Bu etkileyici doğa olayı, yerel saatle öğleden sonra gerçekleşecek ve etkilenen şehirlerdeki 30 milyondan fazla insanı kapsayacak.

Uzmanlar, güneş tutulmasını izlerken ucuz gözlüklerin kullanılmaması konusunda uyarıda bulunuyorlar. Güvenli gözlem için özel güneş tutulması gözlükleri tercih edilmelidir.

YİRMİ YIL SONRA GÖZLEMLENEBİLECEK

Almanya’da en son 1999 yılında gözlemlenen tam güneş tutulması, bir sonraki sefere 2044 yılında gerçekleşecek. Bu nedenle, bu nadir gök olayını kaçırmak istemeyenler için canlı yayınlar ve planetaryum gösterileri büyük önem taşıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT