Yaşlı vatandaşları 190 bin Euro dolandırdı: Kumar oynamak için yapıyordum

Yaşlı vatandaşları 190 bin Euro dolandırdı: Kumar oynamak için yapıyordum

46 yaşındaki kumar bağımlısı Stuttgart bölge mahkemesinde yaşlı vatandaşlar yaklaşık 190 bin Euro dolandırmaktan yargılanıyor. Sanık kumar parası elde edebilmek için hırsızlık yaptığını iddia ediyor.

Stuttgart Bölge Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada, 46 yaşındaki bir kumar bağımlısının, yaşlı vatandaşları yaklaşık 190 bin Euro dolandırdığı iddiasıyla yargılanıyor. Sanık, Herrenberg, Leonberg ve Weissach’ta işlenen toplam 137 suçla suçlanıyor.

Sanığın, omuz sörfü adı verilen bir yöntemle ATM’lerde yaşlı vatandaşların PIN numaralarını gözetleyerek ve EC kartlarını çalarak dolandırıcılık yaptığı belirtildi. Bu yöntemle, 74 ila 90 yaş aralığındaki mağdurların banka hesaplarından büyük miktarlarda para çektiği ifade edildi.

KUMAR PARASI İÇİN HIRSIZLI YAPIYORDU

Sanık, kariyerinin zirvesindeyken trajik bir aile olayı sonrası hayatının alt üst olduğunu ve kumar bağımlılığına sürüklendiğini itiraf etti. Sanık, "Kumar oynamak için gerekli parayı sağlamak adına" hırsızlık yaptığını söyledi ve bu nedenle birden fazla kez hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

Duruşmada, sanığın özellikle görme ve işitme engelli 89 yaşındaki bir kadını 85 bin Euro dolandırdığı vurgulandı. Suçun işlendiği diğer yerler arasında Leonberg, Weissach, Herrenberg, Waldenbuch ve Pforzheim’un yanı sıra Fransa’nın Alsace bölgesindeki Hagenau ve Strasbourg şehirleri de yer alıyor.

Sanığın, çalınan kartları farklı şehirlerde kullanarak izini kaybettirmeye çalıştığı ancak bir banka çalışanının dikkati sayesinde fark edilerek kartların bloke edildiği açıklandı.

9 Nisan’da devam edecek olan duruşmada, sanığın suçunu itiraf etmesi karşılığında cezasında indirim yapılmasını öngören bir itiraf pazarlığı olasılığının olup olmadığı görüşülecek. Kararın 26 Nisan’da açıklanması bekleniyor.

DOLANDIRICILAR HANGİ YÖNTEMLERİ KULLANIYOR?

"Omuz sörfü", PIN numaraları veya şifreler gibi kişisel verilerin omuz üzerinden bakılarak gözetlenmesini tanımlayan bir terimdir.

Bu tür dolandırıcılık, ATM’lerde, kalabalık yeraltı trenlerinde, online alışveriş sırasında veya halka açık yerlerde bankacılık işlemleri yapılırken gerçekleşebilir. Suçlular, kurbanların parmak hareketlerini gözlemleyerek veya gizli kameralar kullanarak verileri çalabilirler.

Korunma yöntemleri arasında klavye alanlarını bir el veya nesne ile örtmek, banka kartını gözden uzak tutmamak, parolaların tek tek girilmesine gerek kalmayan ekranlar ve parola yöneticileri için gizlilik filtreleri kullanmak bulunmakta. Ayrıca, hesaptan nakit çekme limitini düşürmek de etkili bir önlem olduğu vurgulanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT