Almanya'da her 28 metrede bir tabela var

Almanya'da her 28 metrede bir tabela var

Frankfurt am Main'daki yeşil şehir yönetimi ülke çapında bir rekora imza attı. 1100 metrelik bisiklet yolu üzerinde 566 işaret var. Her 1.94 metrede bir işaret!

Almanya bürokrasisi ve kuralları ile ünlü bir ülke. Bunu yolda yürürken en iyi yol tablelaları ile görebiliyoruz.

İşte tabelalar ile ilgili en önemli veriler şöyle:

ALMANYA'DA KAÇ TRAFİK İŞARETİ VAR

680 farklı trafik işareti Karayolları Kanunu'na göre nasıl davranmamız gerektiğini anlatıyor. Almanya'da 20 milyondan fazla işaret var. Buna ek olarak 3,5 milyon işaret levhası ve sayısız kilometre levhası var. Matematiksel olarak bu, Alman yollarında her 28 metrede bir trafik işareti olduğu anlamına geliyor.

ALMANYA'DA TABELA KAZANÇ KAPISI

Almanya'da yaklaşık 20 sertifikalı trafik levhası üreticisi birbiriyle yarışıyor. Örneğin Frankfurt'ta Bremicker gibi büyük bir şirketin yıllık cirosu en az 65 milyon Euro. Tabelaların maliyeti 40 Euro (park tabelası) ile bir milyon Euro (otoyol üzerindeki tabela köprüsü) arasında değişiyor.

TABELALAR NE SIKLIKLA DEĞİŞİR

Her yıl 1,6 milyon tabelanın değiştirilmesi gerekiyor, çünkü bunların çoğu yıpranmış ya da üzerleri yapıştırılmış durumda.

ADAC'ın yaptığı bir araştırma sonucuna göre Almanya'daki tabelaların yüzde 40'ı gereksiz ve sürüş güvenliğini de tehlikeye atıyor.

ARTI49
Fotoğraf: - Flickr CC BY-NC-SA 2.0 DEED * Photoshop uygulanarak üzerine gölge ve yazı uygulanmıştır

HABERE YORUM KAT