"Ukrayna geçici toprak kaybını kabul ederse, Rus birlikleri Almanya'ya girecek"

"Ukrayna geçici toprak kaybını kabul ederse, Rus birlikleri Almanya'ya girecek"

Ukrayna hükümeti, Saksonya Eyaleti Başbakanı Michael Kretschmer'in "Rusya ile ateşkes" önerisine yanıt verdi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik, hem uluslararası siyaset alanında politik olarak, hem de fiziki çatışmalarla devam ediyor.

Alman hükümeti Ukrayna'ya desteğini açıktan ilan ederken, Kiev'deki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko, kişisel sosyal medya hesapları üzerinden dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer'in Ukrayna'ya, Rusya ile geçici bir toprak kaybını da içeren ateşkes önerisine yanıt veren Nikolenko, böylesi bir tavizin "Almanya'yı da ateşe atacağını" öne sürdü.

"TAVİZ, SINIRLARI GENİŞLETİR"

Nikolenko paylaşımında, "Ukrayna geçici toprak kaybını kabul ederse, Rus birlikleri Almanya ve Saksonya'ya yaklaşacak" diye yazdı. Nikolenko, "Toprak tavizleri kaçınılmaz olarak Rusya'nın daha fazla saldırganlaşmasına yol açacak ve bu da şüphesiz Ukrayna sınırlarının ötesine uzanacaktır" ifadelerini kullandı.

Kretschmer, ateşkes önerisini, "Bir ateşkes durumunda, Ukrayna'nın öncelikle bazı bölgelerin geçici olarak Ukrayna için erişilemez olduğunu kabul etmesi gerekebilir. Ukrayna topraklarının tek bir metrekaresi bile Rusların eline geçmedi. Ancak diğer büyük çatışmalarda olduğu gibi nihai bir çözüm bulmak zaman alacaktır" ifadeleriyle temellendirmişti.

Nikolenko, hem eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, şimdi de Şansölye Olaf Scholz'un Putin'i etkileme çabalarının da "nafile" olduğunu öne sürdü.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum