Ücretsiz korona testi ücretli oldu: “Anlayan varsa beri gelsin”

Ücretsiz korona testi ücretli oldu: “Anlayan varsa beri gelsin”

Almanya Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kısmen kaldırdı. Ancak sevinç kısa sürede yerini tartışmalara bıraktı. Türkiye’den Almanya’ya dönüşteki ücretsiz test birden ücretli oldu. CHP’li siyasetçi Kenan Kolat: “Anlayan varsa beri gelsin.”

Alman hükümetinin aldığı sürpriz bir kararla, Alman turistlerin en çok rağbet ettiği ve Avrupa’da da turistik yazına “Türk Rivierası” (“Türkische Riviera”) olarak giren Antalya başta olmak üzere İzmir, Aydın ve Muğla bölgelerine yönelik seyahat uyarısının  kaldırılmasıyla ilgili sevinç, yerini yeni tartışmalara bıraktı. 

TÜRKİYE TEKLİF ETTİ

Kısmi seyahat uyarısından önce Alman havaalanlarında ücretsiz korona test uygulamasından artık tatilciler yararlanamayacak. Türkiye‘nin teklifi ile korona testleri Almanya’ya gelmeden 48 saat önce tatilcinin önce bankaya havale ettiği test ücretinin ardından bulunduğu yere yakın test merkezinde yapılacak. Bu da Türkiye’de tatilini geçirmek isteyen Almanlar ve Türkiye kökenli turistler için tatilde stres faktörü anlamına geliyor.

unnamed-1.png

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Eyalet Birlik Başkanı Kenan Kolat 

Konuya yönelik tepkisini Twitter’da attığı bir Tweet’le paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Eyalet Birlik Başkanı Kenan Kolat Tatil için geldiğimiz Türkiye'den tekrar Almanya'ya döndüğümüzde Almanya havaalanlarında ÜCRETSİZ test yaptırma olanağına sahiptik. Şimdi Almanya seyahat uyarısını kaldırdı. Türkiye’den çıkmadan zorunlu ve ÜCRETLİ test yaptırmamız gerekli. Anlayan beri gelsin!” dedi.

TATİLLERİ ZEHİR OLDU

Başkan Kolat yeni düzenlemenin hem vatandaşlara hem de Alman tatilcilere zaman ve para olarak külfet getirdiğini belirtti ve “Tatilleri zehir oldu” dedi. 

Konuyu CHP Genel Merkezi’ne aktardıklarını, Almanya’da da ilgili Alman makamlarına yönelerek vatandaşın mağduriyetini gidermek üzere girişimde bulunacaklarını belirten Kenan Kolat, şöyle konuştu: 

“Test ücreti 105 lira. Yan 15 avroya yakın bir ücret. Belki çok değil ama kalabalık aileler için elbette yük. Ayrıca sadece test değil aynı zamanda test ücretinin Halkbank’a yatırılması sonra gereken merkeze bildirilmesi hepsi ayrı zaman alıyor. Turistler açısından da zor.  Son iki gün anlaşılan otelden otobüslere binip korona test turlarına katılacaklar. Almanya’dan Türkiye’ye gelen turisti canından bezdiren bu uygulamada düzeltmeye gidileceğini umuyoruz.” 

DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞTİ

Öte yandan kısmi seyahat uyarısına bir tepki de Batı Alman Radyo ve TV Kurumu WDR Türkçe Servisi Koordinatörü Tuncay Özdamar’dan gelmişti. Gazeteci Tuncay Özdamar uygulamayı şu sözlerle eleştirmişti:

“Turizm acenteleri tabii ki daha çok paket tatil satacaktır. Ama tatilci veya sıradan vatandaş için değişen pek bir şey, bir iyileşme yok. Hatta Türkiye’de test mecburiyeti ve karantina ihtimali ile durum daha da kötüleşti.”

+49 – BERLİN

FOTO: AA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum