Türkler Almanya'ya araçlarla Suriyeli getirirken yakalandı

Türkler Almanya'ya araçlarla Suriyeli getirirken yakalandı

2 Türk toplam 9 Suriyeli kaçak göçmeni Almanya'ya sokarken yakalandı. Kaçak göçmenler, bu yolculuk öncesinde Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan ve İtalya üzerinden birkaç kaçakçılık aşaması daha geçirdiklerini anlattı...

Federal polis, 2 Türk'ü toplam 9 Suriyeli kaçak göçmeni arabalarıyla Achen Geçidi üzerinden Almanya'ya sokmakla suçladı. Bu kişiler sırasıyla Kreuth ve Gmund'da sadece bir saat içinde durduruldu. Her iki şüpheli kaçakçı hakkında da cezai kovuşturma başlatıldı.

Saat 08.00 sularında Garmisch-Partenkirchen federal polis memurları Kreuth girişindeki B307 üzerinde İsviçre'de kayıtlı bir aracın içindekileri sınır polisi kontrolünden geçirdi. Sürücü kendisini Türk pasaportu ve İsviçre oturma izni ile tanıttı. Dört yolcunun da yanlarında hiçbir belge yoktu. Kendi ifadelerine göre; 23, 24 ve 41 yaşlarındaki üç kadın ve 29 yaşındaki erkek aslen Suriyeliydi. Anlattıklarına göre, bu yolculuk öncesinde Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan ve İtalya üzerinden birkaç kaçakçılık aşaması geçirdiler. Bu yolculuklarını bir kamyonun arkasında seyahat ederek geçirmek zorunda kaldıklarını da aktardılar.

BİR TÜRK DAHA...

Bir saatten kısa bir süre sonra Bad Wiessee polis karakolundan memurlar Gmund-Seeglas bölgesinde B307 üzerinde Alman plakalı bir aracın içindekileri kontrol etti. Sürücünün Türk pasaportu ve Alman yerleşim izni vardı. Bu olayda da yolcuların hiçbir belgesi yoktu. Yaşları 30 ila 57 arasında değişen dört erkek ve 51 yaşındaki kadın da Suriye'deki vatanlarını terk ettiklerini ve son birkaç hafta içinde çeşitli kaçakçılık aşamalarından geçtiklerini doğruladı.

9 Suriyeli ve 2 Türk ayrı ayrı Rosenheim'daki sorumlu federal polis karakoluna götürülürken, tutuklanan 2 Türk sürücü yabancı kaçakçılığı yapmakla suçlandı. İsviçre'de kayıtlı olan 46 yaşındaki sürücü ile Yukarı Bavyera'da daimi ikametgahı bulunan 33 yaşındaki sürücü hakkındaki soruşturmalar devam ediyor.

Suriyeli göçmenlerin ise polisiye tedbirler tamamlandıktan sonra mülteciler için bir kabul merkezine gönderilmesi planlanıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT