Türkiye'deki zamlar Alman basınında!

Türkiye'deki zamlar Alman basınında!

Türkiye'de yeni yılın ilk anlarında benzin, LGP, motorin, elektrik, doğalgaz, otoyol, köprü ve tünel ücretlerine gelen zam Alman basınında yer aldı.

Yeni yılın ilk gününde benzin, LGP, motorin, elektrik, doğalgaz, otoyol, köprü ve tünel ücretlerine zam geldi. 2022 ile gelen zamların ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2022 yılı için elektrik tarifelerinin belirlenip Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildi.

Türkiye'deki bu zamlar Alman basın ajansı DPA'da yer alan haberde '' Türk halkı, yılın başında elektrik ve gaz fiyatlarına yapılan bir dizi büyük artış karşısında dehşete düştü muhalefet konu hakkındaki öfkesini sosyal medyada paylaştı'' şeklinde yer aldı.

Haberde  ''Benzin, köprü geçiş ücretleri ve araba sigortası için de yüksek fiyatlar, gece yarısından kısa bir süre önce açıklandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), artan küresel enerji fiyatlarına atıfta bulunarak, 2022 için konutlar için elektrik fiyatlarının yüzde 50 ve ticari kullanım için yüzde 125'e kadar arttığını söyledi.

Ulusal dağıtımcı BOTAŞ tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Ocak ayında doğal gazın fiyatı evler için yüzde 25 ve endüstriyel kullanım için yüzde 50 arttı.

Türk tüketicileri, bir dizi alışılmışın dışında faiz indirimi sonrasında enflasyonun yüzde 21'den fazla artması ve liranın değerinin düşmesi nedeniyle satın alma gücündeki düşüşle zaten mücadele ediyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İstanbul'un en büyük şehrinde perakende fiyatlarının Aralık ayında yıllık yaklaşık yüzde 35 artarak son yılların en yüksek seviyesi olduğunu söyledi. Son fiyat artışlarının enflasyonu daha da yukarı çekmesi bekleniyor.'' ifadeleri yer alırken muhalefetin sosyal medyada yaptıkları tepki paylaşımlarına yer verilip geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan youtuberlara da ''Ekonominin vahim durumuyla ilgili röportajlar sırasında yaptığı yorumlar nedeniyle üç YouTuber geçtiğimiz günlerde ev hapsine alındı. Bu arada, eski merkez bankası başkanları da dahil olmak üzere birçok kişi, hükümetin döviz krizine tepkisine yönelik eleştirileri nedeniyle suç duyurusunda bulunuyor.''  cümleleriyle yer verildi.

Artı49 Haber Merkezi

 

HABERE YORUM KAT