Türk yolcu gümrükte kilolarca altınla yakalandı

Türk yolcu gümrükte kilolarca altınla yakalandı

Kapitan Andreevo BCP'deki gümrük memurları 7,3 ​​kg'dan fazla altın ve gümüş takı ele geçirdi.

Kapitan Andreevo BCP'de yapılan iki ayrı incelemede gümrük memurları tarafından 3.490,7 gram altın ve 3.898 gram gümüş takı ele geçirildi.

Vakalardan birinde, gümrük müfettişleri yaklaşık 3,5 kg altın takı tespit etti. 16 Kasım 2023'te gümrük yetkilileri Türkiye'den Romanya'ya giden bir otobüsü denetledi. Yolcu koltuklarının ilk sırasında, içinde yüzükler, bilezikler, kolyeler, zincirler, madalyonlar ve küpeler gibi gizli mücevherlerin bulunduğu dokuz zarflı bir çanta bulundu. Uzman incelemesinde eşyaların 14 ayar altından yapıldığı söyledi.

Yapılan incelemede altın takıların yolculardan biri olan Türk vatandaşına ait olduğu belirlendi. Haskovo Bölge Savcılığı'nın gözetiminde soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından işlem başlatıldı.

Diğer vakada ise Ukrayna vatandaşının kullandığı araçta 8 yolcu Türkiye'den Bulgaristan üzerinden Ukrayna'ya gidiyordu. Sürücü ve yolcular, gümrük memurlarına, yanlarında özel tüketim malları, ticari nitelikte mallar ve kıymetli madenler, kıymetli taşlar ve eşyalar taşımadıklarını beyan ettiler. "Risk analizi" yöntemine göre minibüs, kapsamlı bir gümrük kontrolü için seçildi.

Yapılan incelemede bagaj bölümünde yolcu çantalarından birinde beyaz metal eşyalar içeren bir paket bulundu. Yapılan incelemede ceketin yolculardan biri olan Ukrayna vatandaşına ait olduğu belirlendi. Bir gümrük memuru yaptığı inceleme sonucunda kadının giydiği ceketin ve el çantasının iki cebinde zincirler, madalyonlar, bilezikler ve beyaz metal küpelerden oluşan dört adet şeffaf polietilen zarf bulundu.

Uzmanın uzman değerlendirmesine göre ürünler gümüşten yapılmış, 925 ayar, toplam ağırlığı 3898 gram olduğu açıklandı.

Gümüş takılara el konuldu.

ARTI49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT