Türk düşmanı Nazi örgütü hakkında yeni iddianame: Firari kadın aranıyor

Türk düşmanı Nazi örgütü hakkında yeni iddianame: Firari kadın aranıyor

"Nasyonal Sosyalist Yeraltı" adlı terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla, örgütün önde gelen isimlerinden Andre E.'nin eşi Susann E. hakkında iddianame hazırlandı.

Almanya'da faaliyet gösteren ve terör örgütleri listesinde yer alan Nazi kökenli "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) adlı terör örgütünü desteklediği iddiasıyla Susann E. isimli kadın hakkında iddianame hazırlandı.

Federal Savcılık tarafından Dresden Yüksek Bölge Mahkemesi Devlet Güvenlik Senatosu'na teslim edilen dilekçede, kadın, "silahla ağır gasp suçuna yardım ve yataklık" etmekle suçlandı.

İddianamede, 9 Eylül 2000 ve 6 Nisan 2006 tarihleri arasında 8'i Türk biri Yunan 9 kişiyi öldüren aşırı sağcı ve ırkçı örgütün, yasa dışı faaliyetlerine örnekler de verildi.

Örgütün, Ocak 2001 ve Haziran 2004'te Köln'de, bazıları ağır olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığı 2 bombalı saldırı gerçekleştirdiği, Nisan 2007'de Heilbronn'da 2 polis memurunu hedef alan bir başka saldırıda bir kadın polisi öldürdüğü diğer memuru ise ağır yaraladığı hatırlatıldı.

YILLARDIR ÖRGÜTE ÇALIŞIYOR

Örgütün önde gelen isimlerinden olduğu ileri sürülen Andre E.'nin eşi Susann E.'nin de 2007 yılı başından bu yana örgüte yardım ve yataklık yaptığı ileri sürüldü.

İddiaya göre kadın, sahte kimliklerle yaşayan örgüt mensuplarının hastane işlerinden seyahat organizasyonlarına kadar birçok işte, yardımcı pozisyonda çalışıyordu.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan kadının, şu an firari pozisyonda olduğu belirtildi.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT