TBMM'de kalp krizi geçiren vekile, Alman siyasetçiden tartışma yaratan sözler

TBMM'de kalp krizi geçiren vekile, Alman siyasetçiden tartışma yaratan sözler

Alman eski vekil Tobias Huch, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Alman siyasetçi Tobias Huch'un, TBMM'de yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçiren Türk siyasetçi hakkındaki ifadeleri, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki bütçe görüşmelerinde, "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını" ve "iktidarın savaşa dair pozisyonunu" eleştiren bir konuşma yaptığı dakikalarda, kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan Türk siyasetçi, hayatını kaybetti.

Bitmez, konuşması sırasında iktidar partisi vekillerine seslenerek, "Tarihin azabından kurtulsanız, Allah'ın gazabından kurtulamayacaksınız!" ifadelerini kullanmıştı.

ALMAN SİYASETÇİ HEDEF ALDI

Bir dönem Liberal Hür Demokrat Partisi'nin vekillerinden ve Genç Liberaller Derneği'nin yöneticilerinden biri olan Tobias Huch, Türk vekilin yer aldığı görüntüleri paylaşarak, tartışmalara neden olan ifadeler kullandı.

Huch, Milletvekili Hasan Bitmez'in kalp krizi geçirdiği dakikaları, kişisel X hesabı üzerinden, "TBMM'de Yahudi aleyhtarı, İslamcı milletvekili Hasan Bitmez, İsrail'e karşı Allah'ın gazabına çağrıda bulunduğu bir konuşma yapıyor" notuyla paylaştı.

Paylaşımının devamında "Allah'tan cevap talep ettikten saniyeler sonra kalp krizi geçirdi" diyen Huch'un ifadeleri, sosyal medya kullanıcıları arasında tartışmaya yol açtı.

asdada.png

"Kürdistan" adlı bir kitabın yazarı olduğu bilinen 42 yaşındaki Alman siyasetçinin, Suriye'de YPG ile bir dizi çalışma yaptığı, Türkiye'de de eski adıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından düzenlenen çok sayıda toplantıda, katılımcı olarak yer aldığı biliniyor.

sdasdadasd.png

ALMANYA'DA HAPİS CEZASI ALDI

Alman basınında yer alan haberlerde, Huch'un, "vergi kaçakçılığı" suçlamasıyla yargılandığı ve hapis cezasına çarptırılması nedeniyle ülke dışında yaşadığı belirtiliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT