'Tarihi eserleri yıkıp yeniden yapacağız'

'Tarihi eserleri yıkıp yeniden yapacağız'

Erdoğan, ‘Bütün o tarihi eserler vesaire, oralar şu anda Katar-Türkiye iş birliğiyle yıkılıp aslına uygun olarak inşa edilecek’ dedi.

ANKARA - Bir televizyon programına katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleymaniye çevresindeki tarihi eserleri yıkıp yeniden yapacaklarını söyledi.

“Zaten bizim medeniyetimizde, bizim kültürümüzde yatay şehirleşmeyi görürsünüz. Bakın şimdi Süleymaniye’nin etrafı şu anda yenileniyor. Bütün o tarihi eserler vesaire, oralar şu anda Katar-Türkiye-Kiptaş işbirliğiyle yıkılıp, aslına uygun olarak inşa edilecek” diye konuşan Erdoğan, çalışmalar bitince bölgenin çok ciddi bir çekim merkezi olacağını iddia etti.

‘Yüzde 100 başarılı olamadık’

Erdoğan, “AK Parti’nin bugüne kadar elindeki belediyeleri niye böyle yönetmedi” şeklinde eleştiriler yapıldığının sorulması üzerine, bu eleştirilerin geneli itibariyle doğru olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Bu saydığım manifestodaki 11 başlık içerisinde uyguladıklarımız var, maalesef uygulayamadıklarımız var. Tabii bu konuyla ilgili olarak da biz sürekli olarak belediyelerimize bu ikazları hep yapmışızdır. İşte bu ikazları yaptığımız içindir ki bir Nevmekan çıkmıştır. Bu ikazları yaptığımız içindir ki örneğin Başakşehir’de muhteşem bir millet bahçesi vesaire ortaya çıkmıştır. Aynı şekilde yerel yönetim değil, gerçi bizim gayretimizle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Ataköy’de sahilde biz bir yere ruhsat vermedik ve orayı mesela tarihi bir eserdir. O tarihi eserin olduğu bölgeyi biz bir millet bahçesine dönüştürdük. Yani buna benzer bir çok adımları attık. Ama yüzde 100 bu konuda başarılı oldunuz mu derseniz. Yüzde 100 başarılı olamadık. Eksikler var. İşte bu dönem bu tespit ettiğimiz eksikleri de gidermek suretiyle bu adımları atalım diyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT