Steinmeier, Almanya'yı "zor günlere" hazırlıyor... Merkel'den de destek

Steinmeier, Almanya'yı "zor günlere" hazırlıyor... Merkel'den de destek

Steinmeier, Berlin'de düzenlenen bir devlet töreninde yaptığı konuşmada Alman halkını zor ve çetin yılların beklediğini söylerken, ayrıca, konuşmasında vatandaşlara anayasayı korumaya çağrıda bulundu.

Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Anayasa'nın kabulünün 75. yıl dönümü vesilesiyle yaptığı konuşmada Alman halkını zor günlere hazırladı. Steinmeier, Berlin'de düzenlenen bir devlet töreninde yaptığı konuşmada Alman halkını zor ve çetin yılların beklediğini söylerken, "Bu yıllar herkesten, özellikle de siyasi sorumluluk mevkilerinde bulunanlardan çok şey talep edecek" dedi.

"ANAYASA'YI KORUYUN"

Steinmeier buna verilecek yanıtın korkaklık ya da kendinden kuşku duymak olamayacağını ve olmaması gerektiğini söyledi:

“Şimdi kendimizi gerçekçilik ve hırsla ortaya koymalıyız.”

Steinmeier ayrıca, konuşmasında vatandaşlara anayasayı korumaya çağrıda bulundu.

Steinmeier, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı karşısında savunmanın güçlendirilmesi çağrısında da bulundu ve "Rusya'nın saldırısı çığır açan bir kırılmaydı. Kökten değişmiş bir gerçeklik içinde yaşıyoruz. Almanya kendi güvenliği için daha fazlasını yapmalıdır. Bunun için mali kaynaklara ve özgürlüğe yönelik tehditlere karşı koymaya ve uyum göstermeye hazır güçlü bir topluma ihtiyaç var" diye belirtti.

Federal Cumhurbaşkanı Anayasa'yı bir başyapıt olarak nitelendirdi ve “Almanya'nın ürettiği en iyi şeylerden biriydi” dedi.

MERKEL'DEN DESTEK

Eski Federal Şansölye Angela Merkel de kutlamalara katıldı.

Merkel, Steinmeier'in uyarılarını destekledi ve insanları “bizden sonra gelenlerin de Temel Yasa'nın iyi talihine sahip olmaları için mücadele etmeye” çağırdı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT