Sözcü yazarı: Almanya aklımızı alıyor!

Sözcü yazarı: Almanya aklımızı alıyor!

Sözcü yazarı Sultan Uçar, yazısınında Türkiye’nin en nitelikli okullarından mezun olan gençlerin mezun olup yurt dışını tercih etmesine dikkat çekti...

Sözcü yazarı Sultan Uçar, bugünkü köşe yazısında Türkiye’den Avrupa’ya yapılan beyin göçüne dikkat çekti.

Sözcü gazetesi yazarı Uçar yazısında, “Sivilleşme gibi sihirli bir kelimenin arkasına saklanan AKP, kendisinden önceki eğitim sistemlerini, 'asker ve yargı kurdu' tezi ile laik eğitime savaş açtı. Bilimsel gerçeklerle inatlaşarak 4+4+4 ucube eğitim sistemini kurdu" derken, “'Din, din, din!' diye tutturulan eğitimdeki sistemsizlik, okul öncesinden üniversiteye, eğitim öğretim işlevsizleştirildi. Öğrenciler, siyasetçi ve tarikatçıların elinde fiziksel, cinsel ve zihinsel istismar kurbanı oldu” diye belirtti.

"TÜRKİYE'DEN GİDENLERİN ORANI YÜZDE 98'E ÇIKACAK"

Uçar, yazısının devamında Türkiye’nin en nitelikli okullarından mezun olan gençlerin mezun olup yurt dışını tercih etmesine dikkat çekti.

Uçar, şunları yazdı:

"140 yıllık tarihiyle ülkenin en köklü okulu İstanbul Erkek Lisesi (İEL) mezunları Türkiye’de mi kaldı? Hayır. 2023’te İEL 166 mezun verdi. Tercih yapan 152 öğrencisinden 119’u Almanya, 15’i İsviçre, 1’i Fransa olmak üzere 135’i diplomasını alıp yurt dışına gitti. Tercih yapmayan 14 öğrenci, önümüzdeki ay ABİTUR diplomalarıyla Almanya’dan kabul alınca Türkiye’den gidenlerin oranı yüzde 98’e çıkacak."

Yazının tamamı

HABERE YORUM KAT