Soylu'nun hedefinde Lauterbach var: Şırıngayı bedava veriyorlar...

Soylu'nun hedefinde Lauterbach var: Şırıngayı bedava veriyorlar...

Süleyman Soylu'nun gündeminde Almanya'da hazırlanacak esrarın yasallaştırılmasıyla ilgili olan yasa tasarısı yer aldı.

Almanya'da hükümet, hazırlanacak yasa tasarısıyla esrarı iki adımda yasallaştırmayı planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ile Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, Berlin'de düzenledikleri ortak basın toplantısında, esrarın yasallaştırılması konusunda iki ayaklı bir model sundu.

AK Parti Bayrampaşa teşkilatının sahur programına katılan Bakan Soylu, ülke genelinde uyuşturucuyla mücadelede kullanılan stratejiye ve gelinen noktaya ilişkin bilgi verdi.

Soylu yaptığı konuşmada Almanya'nın gündeminde olan esrarın yasallaştırılmasını eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Almanya Sağlık Bakanı belli bir miktarda eroinin, esrarın ve diğer uyuşturucu maddelerin kullanabilmesine izin veriyor. Şırıngayı bedava veriyorlar. Narkoz shoplar açıyorlar. Yani gidip alışveriş yapıyorsun, oturuyorsun ve orada bir miktar içiyorsun. Ben Hollanda'ya gittim oradaki İçişleri Bakanı'nı ziyarete. Yolda baktım adamlar içiyorlar. Kimse de ses çıkarmıyor. Teslim olmuşlar engelleyemiyorlar çünkü ancak büyük mal operasyonları yapıyorlar. Kanun çıktı şöyle söylüyor; artık hakim 48 saat içinde resen tedavi uygulamasını başlatabilecek. Bu çok önemli bir şeydir. İki, özellikle dünyadan Avrupa'dan ve Batı'dan tarafımıza sevk edilen kimyasal uyuşturucularla ilgili metamfetamin, captagon, aynı zamanda ekstazi türü kimyasal sentetiklerle ilgili alt taban 10 yıldan ceza tabanı 15 yıla çıktı. En önemli meselelerden bir tanesi cezaevlerinde, uyuşturucudan 126 bin kişi yatıyor. En çok yatan uyuşturucu. Cezaevinde rehabilitasyona başlıyoruz. Bu da devrim gibi bir karardır. Bazı cezaevleri sırf bu işin rehabilitasyonu için yapılacak."

HABERE YORUM KAT