Sosyal yardımın da bir sınırı olmalı

Sosyal yardımın da bir sınırı olmalı

Kadına ölen kocasından maaş verilmesin, yoksa evlenmiyor. Kadın ölene kadar boş kalmamalı.

AYNUR GÜNEŞ - Ne güzel söylediniz efendim, sosyal yardımın da bir sınırı olmalı diye.
Şimdi siz iktidara geldiğinizden beri, tabi bu İSMEK kursları ile on binlerce kadın meslek sahibi oldu.

Sonracığıma efendim KOSGEB'ler falan da açtınız. Bir de faizsiz kredi verince kadının eli güçlendi biraz.

Eee tabii parası olunca erkeğine minnet etmeyenler çoğaldı. Evdeki esas görevleri boşladıkları gibi bazı terbiyesizler analığı bile reddetti!

Halbuki bir kadın bakanımız ne güzel söylemişti: "Kadın börek açmayı bilmeli".

Bence bu toplumsal hayatımızı düzenleyecek, yıpranan aile yaşantımızı kurtaracak çok önemli bir vecizedir. Derhal kayda geçmelidir.

Sizlerin kurduğu şu meşhur ve bir o kadar da zengin kadın derneğinin de geçenlerde açıkladığı gibi: "Kadın yerini bilmeli, erkeğin önüne geçmemelidir".

Nasıl duygulandım anlatamam.

Özellikle eşi ölmüş erkeklerimiz bu kadınlar yüzünden acınası durumlara düşüyor efendim. Biliyorsunuz bir ara Gürcistan'dan, oradan buradan gelen kadınlara evleneceğiz diye binlerce lira kaptırdı bu adamlar. İçlerinde tanıdıklarım bile var. 

Halbuki bizim kadınlarımız bunları alsa, böyle şeyler olmazdı. Tabii kadının maaşı var, ölen kocasından da maaş alıyor. Almayanlara da devlet veriyor, niye evlensin?

Çok rica ediyorum, bu ölmüş kocadan maaş alma işine bir son verin. Kocası ölünce kadın yeniden evlenmiyor yoksa. O da ölünce amcaoğlu, o da ölünce kaynına falan verin. Kadın ölene kadar boş kalmasın. Biliyorsunuz bunlar eksik etektir. Başlarına bir şey gelir. Hem nikah altında ölmek çok sevaptır. 

Öte yandan erkeğin yaşlısı olmaz demiş bilge atalarımız. Her yaşta adama bir kadın lazım. Bunların önüne bir tabak yemek koy, arada bir gönlünü de yapıver. Başka ne ister ki bu garipler? Gitsin gelsin camisine, kılsın namazını adamcağız değil mi?

Hele bazı hacı kılıklı adamlar kediye köpeğe hallenir oldu ya, Allah muhafaza! Bir de videolarını çekip rezil ediyorlar. Allah lillah aşkına şu işe bir el atıverin sayın amirim. Toplumsal ahlak ,din, iman elden gidecek yoksa.

Kocası ölen analarını, kaynanalarını evlendirmeyip de eve alan, üstelik bebek gibi bakan gelinleri ve kızları da buradan kınım kınım kınıyorum.

Günahı boynunuza, yatacak yeriniz yok sizin!

Efendim izninizle, hörmetlerimi arz ederim.

HABERE YORUM KAT