Sosyal medya bunu konuşuyor: Almanya'da döner satarak Antalya'da 3 villa aldı

Sosyal medya bunu konuşuyor: Almanya'da döner satarak Antalya'da 3 villa aldı

Almanya'da yaşayan bir Türk'ün çektiği video, sosyal medyayı ikiye böldü.

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türklerin, buralarda gündelik yaşama dair çektikleri videolar, sosyal medyada oldukça ilgi görüyor. Uzun süredir Almanya'da yaşayan Türklerin bir bölümü, "ülkenin eski yıllarda yaşanılabilirlik açısından daha uygun olduğu" yönünde görüş belirtirken, bir bölümü ise "hayatın akışından oldukça memnun" bir görüntü vermeyi tercih ediyor.

GERÇEK NE?

Gerçeğin ne olduğuna ilişkin hala göreceli yorumlar yapılabiliyorken, ülkenin reddedilemeyecek bir ekonomik buhranla karşı karşıya olduğu açık. Ancak Türk vatandaşlar, Almanya'yı Türkiye ile kıyaslama yoluna gittiklerinde, hayat pahalılığı ve yoksullaşma başlıklarında, her iki ülke de kendi standartlarında geriye gidiş gösterse de, "Almanya'da sıradan insanlar için hayatın daha ucuz olduğu" verisine ulaşılabiliyor.

"82 BİN EURO CİRO YAPIYOR"

Geçtiğimiz günlerde Almanya'da yaşayan bir Türk'ün paylaştığı video, sosyal medyayı ikiye böldü. Bir arkadaşının ülkede açtığı dönerci dükkanına giderek video çeken Türk, "dükkanın ayda 82 bin Euro ciro yaptığını" iddia etti.

Almanya'da yaşadığını belirten sosyal medya kullanıcılarının bir bölümü, yorumlarda bunun mümkün olmadığına işaret ederken, bir bölümü ise "çok çalışılırsa, bahsi geçen rakamların kazanılabileceğine ancak kişinin hayattan kopacağına" dair değerlendirmelerini paylaştı.

"ANTALYA'DA 3 VİLLA DİKTİ"

Arkadaşının, açtığı dükkanda döner satarak elde ettiği gelirle, "Antalya'da 3 adet villa satın aldığını" öne süren Türk, videoyu "Aklını kullan, king ol" ifadeleriyle paylaştı.

İşte o video:

@merdo_agaa KAFANI KULLAN KİNG OL#almanyadakitürkler #almanya #fürdich #kesfetedus ♬ Originalton - MERDO

HABERE YORUM KAT
6 Yorum