Sokağa çıkmak yerine, evlere girmeli

Sokağa çıkmak yerine, evlere girmeli

Saray İttifakı, 'etek giydirme' edebiyatıyla sarı yelekliler kışkırtması yaparak, muhalifleri sokağa dökmeye çalışıyor. Muhalefet, sokağa çıkmak yerine ev ev dolaşıp, hırsızlıkları, yolsuzlukları ve krizden çıkışın yollarını anlatmalı.

OKTAN ERDİKMEN - İnsanın en güçlü iç güdüsü, hayatta kalmaktır.

Baskıcı rejimler, bu nedenle sürekli kavgadan, düşmanlıktan ve kaostan beslenirler.

Halk, mevcut iktidardan memnun olmasa bile, “En azından hayatta kalalım, kimse ölmesin” diye, siyaset sahnesindeki en güçlü figüre yönelir.

12 Eylül faşist darbesi öncesindeki 8 ayda, 1600’ün üzerinde cinayet işlendi. Darbe için gerekli psikolojik koşullar, bu şekilde hazırlandı.

Kenan Evren'in sözde anayasa referandumunda, can güvenliği endişesiyle solcular bile “Evet” dedi. İnsanlar, yüzde 92 oyla, faşist yönetimin altında da olsa, en azından hayatta kalabilecekleri bir ülkeyi tercih ettiler.

Sonuç itibarıyla, ABD gizli belgelerinde yıllar sonra ortaya çıktığı gibi, iş adamlarının çoğu havalara uçtu, birkaç aydın dışında kimse itiraz etmedi.

AKP, her şehirde aday çıkaracaklarını açıkladıktan 1 hafta sonra yine U dönüşü yapan ve Saray İttifakı’na destek veren Devlet Bahçeli’ye rağmen, anketlerde çok zor durumda.

Ekonomik krizler, parti tercihlerinde kırılma anlarıdır. Bugünlerde, en samimi AKP’liler bile bir alternatif arayışı içerisindeler. 

İktidar partisi, büyük olasılıkla İstanbul’u ve çok büyük olasılıkla Ankara’yı kaybedecek.

Bunu engellemek için bir taraftan sınır ötesi operasyonlara başlayıp, milliyetçi duyguları harekete geçirmeye; diğer taraftan Gezi’deki sıradan insanları terörist ilan edip, toplumu kamplaştırmaya ve kendi tabanlarını mobilize etmeye çalışıyorlar.

Ön tekerleğinden stepnesine kadar, tüm Saray İttifakı, sarı yelekliler provokasyonu yaparak, muhalifleri sokağa dökmek istiyor.

Protesto demokratik bir haktır ancak seçim öncesi provokasyona açık bu eylemler, kontr-gerillanın kışkırtmasıyla kaosa neden olabilir.

Bu da, insanların güvenlik endişesiyle, ekonomik krizi unutup yeniden tek parti rejimini desteklemelerini sağlar.

'Sarı yeleklilere etek giydirme, Gezicilerin başını kesme' edebiyatının altındaki amaç, muhalifleri sokağa döküp, muhafazakarların tehdit altında olduğu algısını yaratmaktır.

Muhalefet, sokağa çıkmak yerine evlere girmeli; kapı kapı dolaşıp, insanlara belediyelerin nasıl hırsızlık, rüşvet, adam kayırma batağından kurtarılacağını anlatmalıdır.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum