Sedef Kabaş'a emniyetten çıkarılırken ters kelepçe mi takıldı?

Sedef Kabaş'a emniyetten çıkarılırken ters kelepçe mi takıldı?

Cumhurbaşkanına hakaretle suçlanan Sedef Kabaş, emniyetten adliyeye sevk edilirken ters kelepçe takıldı mı takılmadı mı tartışması sosyal medyanın dilinde...

Sedef Kabaş, canlı yayında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik 'Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur' ifadelerini kullandı. Bu ifadelerin ardından AKP'lilerin hedef gösterdiği Kabaş hakında soruşturma başlatıldı.

Aynı zamanda RTÜK de TELE1 hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. 

"Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen gazeteci Sedef Kabaş tutuklandı. Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz gazetecinin tutuklandığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Kabaş'ın emniyetten Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğü sırada ortaya çıkan kareler "ters kelepçe takıldı mı takılmadı mı" tartışması çıkardı. 

Görüntülerde Sedef Kabaş'ın kelepçesiz bir şekilde adliye getirildiği net. Ancak daha sonra iki elini belinde birleştiren Sedef Kabaş'ın görüntüleri ters kelepçe gibi algılandı. 

Hükümete yakın medya Sedef Kabaş'ın bu hareketi algı yaratmak için yaptığını öne sürdü. Ama Kabaş'ın basit bir hareketinin bu kadar tartışılması ve bu görüntü üzerinden hedef alınması da kafalarda soru işareti yarattı. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER: 

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

 

HABERE YORUM KAT