Scholz'dan "Modern Vatandaşlık Yasası" açıklaması

Scholz'dan "Modern Vatandaşlık Yasası" açıklaması

Almanya Başbakanı Scholz, Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Olağan Genel Kurultayı'nın ikinci gününde "Modern Vatandaşlık Yasası"ndan övgüyle bahsetti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Olağan Genel Kurultayı'nın ikinci gününde konuştu.

Başbakan Scholz, Almanya'da gelecek yıl meclisten geçmesi beklenen Modern Vatandaşlık Yasası'ndan övgüyle bahsederek istenen uyumun bu yasa sayesinde sağlanabileceğine inandığını söyledi.

Scholz, ülkesinin kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu vurgulayarak söz konusu yasanın bu konuda yardımcı olacağını vurguladı.

"ALMANYA REFAH DEVLETİ OLMAYA DEVAM EDECEK"

Bütçe krizine de değinen Şansölye Olaf Scholz, bütçe krizi nedeniyle sosyal yardımlarda ciddi kesintiye gidilmeyeceğini kaydetti.

Scholz, "Böyle bir durumda Almanya'da refah devletinin tasfiyesi söz konusu olmayacaktır. Almanya refah devleti olmaya devam edecek." dedi.

Refah devleti olmanın Almanya'nın en büyük başarılarından biri olduğunu söyleyen Scholz, "Kimsenin yalnız bırakılmaması bu ülkenin DNA'sının, öz imajının bir parçasıdır. Bu refahın temelidir." ifadelerini kullandı.

MODERN VATANDAŞLIK YASASI

Almanya'da Kasım ayının sonunda "Modern Vatandaşlık Yasası" Federal Meclis’te ele alınmıştı. Federal hükümet, yasa tasarısıyla Alman vatandaşlığına geçmeyi kolaylaştırmayı ve aynı zamanda hızlı entegrasyon için bir teşvik yaratmayı hedefliyor. Tasarıda, gelecekte vatandaşlığa kabul için genel olarak birden fazla vatandaşlığa izin veriliyor. Vatandaşlığa geçiş için gereken Almanya'da sekiz yıl yaşıyor olma şartı beş yıla indiriliyor. Hatta özel durumlarda örneğin, entegrasyonda başarı durumunda üç yıl sonra da vatandaşlığa geçmek mümkün olabilecek. Yabancı kökenli kişilerin Almanya’da doğan çocuklarının vatandaşlığa geçmesi için gerekli olan ebeveynlerden birinin Almanya’da ikamet süresi de sekiz yıldan beş yıla indirilecek ve önceki "Opsiyon Modeli" tamamen kaldırılacak.

HABERE YORUM KAT