'Sarı yelek alan herkes şüphelidir'

'Sarı yelek alan herkes şüphelidir'

"Sarı yelek alan herkes şüphelidir" buyurmuş gaztecinin biri. Gaz'teci tabi bunlar. İşleri, güçleri sağa sola gaz vermek.

 

AYNUR GÜNEŞ - "Sarı yelek alan herkes şüphelidir "buyurmuş gaztecinin biri. Gaz'teci tabi bunlar. İşleri,güçleri sağa sola gaz vermek.
Benim de sarı yeleğim var,yıllar önce örmüştüm. Giy giy eskimek nedir bilmiyor,daha bi on sene giyerim. Ben de şüpheli miyim dersiniz?
Nasıl korkmuşlarsa bu Fransa'nın sarı yeleklilerinden,trafik polislerini,belediyenin temizlik görevlilerini,inşaatlarda çalışan işçileri potansiyel isyancı diye toplamasalar bari.
Korkmayın abim,bizde öyle şey olmaz artık. Geçen olan olaylarda millet uyuyordu ,biraz uyanır gibi olduydu ama artık uyumuyor. Keşke de uyusalar. Artık uyku felcindeler ,gözünüz aydın.
Tıpta uyku felci, bizim oralarda viç gala viç derler. Uykuda gibisindir ama bilincin açıktır. Etrafta olan biten herşeyi görür duyarsın,lâkin hiçbir tepki veremezsin. Üzerinde müthiş bir ağırlık hissedersin. Kalkmak istersin,kalkamazsın.Doğa üstü ,korkunç bir yaratık göğsünün üzerine oturmuştur,milim kımıldayamazsın. Bağırırsın ,sesin çıkmaz. Şöyle parmağının ucunu kımıldatabilsen arkası gelecek,bütün vücudun hareket edecek,viç gala viçi yenecek gibisindir ama bir türlü başaramazsın. Odaya giren çıkanlar olur,"ah bir dokunsa,şöyle bir dürtse beni "diye çaresizce beklersin. Dışarıdan bakan senin sakin huzurlu bir uykuda olduğunu sanıp özellikle rahatsız etmek istemez. Gerçekten de öyle bir görüntün vardır. Ne kadar korktuğunu,yalvardığını kimse bilmez. Bir süre sonra viç gala viç kendiliğinden gider. Sen dayak yemiş gibi yataktan kalkarsın. Ev halkına sitem edersin uyandırıp seni kurtarmadıkları için. Ne yapsınlar, her uyuduğunda seni dürtemezler ya? 
Uyku sorunlarınız için lütfen bir doktora baş vurun. Bana gelmeyin sakın. Uyumayı sevmiyorum. 

HABERE YORUM KAT