Saldırıda gözden kaçan ayrıntı: Polonya plakalı araçla Polonya konsolosunun olduğu kiliseyi seçtiler

Saldırıda gözden kaçan ayrıntı: Polonya plakalı araçla Polonya konsolosunun olduğu kiliseyi seçtiler

İstanbul, Sarıyer'de kilisedeki saldırıyı IŞİD üstlendi. Saldırganların Polonya plakalı araç kullandığı tespit edildi. Saldırı sırasında Polonya'nın İstanbul Konsolosu da çocuklarıyla birlikte kilisedeydi.

İstanbul'da Sarıyer'deki kilisedeki saldırıya yönelik soruşturmada gözaltı sayısı artarken, saldırıya ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı.

Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 52 yaşındaki Tuncer Cihan hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 52 kişi gözaltına alındı.

Saldırganların kullandığı aracın bir sene önce Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği tespit edildi. Aracın bir yıldır trafiğe hiç çıkmadığı ve sadece olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı söylendi. Teröristlerin kaldıkları ev de olay yerine yakın bir yerde tespit edilen Polonya plakalı araçtan tespit edildi.

IŞİD’liler saldırı için Polonya plakalı araç kullanmıştı ve bir Polonya ayrıntısı daha vardı. Saldırı sırasında Polonya'nın İstanbul Konsolosu da çocuklarıyla birlikte kilisedeydi.

Kilise saldırısında Polonya ile ilgili bu “tesadüflerin” yer alması dikkat çekti.

"SİLAH TUTUKLULUK YAPTI"

Kilisenin avukatlığını yapan Afşin Hatipoğlu da saldırı anında yaşananları anlattı. Afşin Hatipoğlu, "Sabah ayininde, ayin devam ederken iki saldırgan kamuflajlı bir şekilde bu antreye geliyorlar. Ve kapıyı açıp içeriyi kontrol ediyorlar. Tam girmeye karar verdikleri anda başka bir kişi daha geliyor ve o kişiye kapıyı açıyorlar ayine girsin diye. Kapıyı açıp içeri aldıkları kişi o günkü kurban aslında. Onlar ayini bastıklarında önce rahmetliyi burada ne yazık ki katlediyorlar. Önce kabzayla kafasına vuruyorlar, daha sonra ateş ediyorlar. Sonra da rastgele kilisenin etrafına ateş ediyorlar. Görgü tanıklarının söylediği Arapça veya Farsça tam çıkartamadıkları bir dille bazı şeyler söylüyorlar ve daha sonra uzaklaşıyor. Saldırı gerçekleştikten sonra ölen kişi dışında bir yaralı söz konusu değil. Polisin bize söylediği kadarıyla silahlardan birinin tutukluluk yaptığı, onun da paniğe sevk ettiği ve daha fazla can kaybının önüne geçtiği ama görüntülerde var, saldırganlardan bir tanesi kilisenin ortasına kadar devam ediyor, bağırmaya devam ediyor ve sağa sola ateş ediyor. Tabii büyük bir korku ortamı oluyor, bir kişi hayatını kaybediyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT