Almanya tedbir aldı, ilk saldırı haberi Türkiye'den geldi

Almanya tedbir aldı, ilk saldırı haberi Türkiye'den geldi

İsrail-Hamas savaşının Almanya'da İslamcı terör tehdidlerini artırmasının ardından, ilk saldırı haberi bugün Türkiye'den geldi. Sarıyer'de pazar ayininde kiliseye saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti...

Avrupa'da kiliselere yönelik tehdit önlemlerinin ardından ilk saldırı haberi Türkiye'den geldi. Sarıyerde Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayininde silahlı saldırı düzenlendi.

Maskeli iki kişinin düzenlediği belirtilen saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Olay yerinde yaşanan panik sırasında saldırganlar kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı burada hayatını kaybetti.

Polis saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatırken Büyükdere'ye giriş ve çıkışları kapattı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Bugün saat 11:40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz," açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından "Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz," açıklamasını yaptı.

AVRUPA'DA ÖNLEMLER ALINMIŞTI...

İsrail-Hamas savaşının ardından Avrupa'da ve özellikle Almanya'da birçok kilisede yüksek dereceli terör önlemleri alınmıştı.

Almanya'da polis, Köln Katedrali'ne yönelik bir terör saldırısı olacağı istihbaratı üzerine harekete geçmiş, katedral ve çevresini abluka altına almıştı.

Ayrıca Brüksel'de yapılan İçişleri Bakanları toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulunan AB İçişleri Komiseri Johansson, "Avrupa'nın çok büyük terör saldırıları riski ile karşı karşıya olduğunu" ileri sürmüştü.

ARTI49

FOTOĞRAF: AA

HABERE YORUM KAT
1 Yorum