Sahte belge ile 'ikizim var' dedi 200 bin Euro yardım parası aldı

Sahte belge ile 'ikizim var' dedi 200 bin Euro yardım parası aldı

Hollanda’da yaşayan bir kadın, sahte doğum belgesi düzenleyerek ikiz bebek dünyaya getirmiş gibi yıllarca çocuk bakım ödeneği aldı.

Haksız yere aldığı sosyal yardım sebebi ile hâkim karşısına çıkan Felicia R. 200 bin Euro para cezası ile 134 gün şartlı hapis cezası aldı. Ancak Rotterdam mahkemesinde görülen davada sanığın 200 bin Euro’luk cezayı ödemesi onandı fakat şimdilik hapis yatmasına gerek olmadığı yönünde karar verildi.

Sonhaber.eu sitesinde yer alan habere göre, 2008 senesinde ikiz bebek doğurmuş gibi davranan ve sahte doğum belgesi düzenleten kadın, 2009 yılından 2014 yılına kadar dört farklı banka hesabı aracılığı ile yaklaşık 200 bin Euro aldı. Bu yalan, zorunlu eğitim memurunun, ikizlerin herhangi eğitim kurumunda kayıtlı olmadığını fark etmesi üzerine ortaya çıktı. Konu ile araştırma yapan yetkililer çok geçmeden gerçeğe ulaştı.

Büyükanne beraat etti

Büyükannenin kasıtlı bir şekilde belgede sahtecilik yapmadığını düşünen mahkeme heyeti beraatına karar verdi. Dolandırıcı Felicia’nın ise hapis cezası, şuan iki çocuğu olduğu ve bin Euro’luk tutarı ödemesi için çalışması gerektiği düşüncesi ile koşullu olarak ertelendi. Dolandırıcı kadının bir suç daha işlemesi halinde ertelenen 134 günlük ceza, ertelenmemek üzere çekilecek. Haberin tamamını okumak için buraya tıklayın.

 

HABERE YORUM KAT