Rahmi Koç’tan Erdoğan’a itiraz: Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor

Rahmi Koç’tan Erdoğan’a itiraz: Başımıza ne geliyorsa bundan geliyor

Rahmi Koç, katıldığı programda Yunanistan ve Türkiye nüfusunun cumhuriyet dönemindeki artış oranına dikkat çekerek; "Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor." dedi.

Koç Holding'in "Bizden haber söyleşileri, İkinci yüzyıl buluşmaları" programına konuk olan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç Cumhuriyetin ilk yıllarını, çocukluğunu, o yılların Ankara'sını ve Koç topluluğunun hikayesini anlattı.

Rahmi Koç, programın bir kısmında nüfus artışı ve buna bağlı olarak gelişen kaynak yetersizliğine değindi.

Okul yıllarında bir arkadaşına habersizce yemek yardımı yaptıklarını aktaran Koç şunları söyledi;

“Sefer tasıyla okula giderdik, yemekhaneye verirdik ısıtırdı. İmkanı olmayan çocuklara da yemek bırakırdık ama o bizim verdiğimizi bilmezdi idare ona teslim ederdi. Ankara o yıllarda küçüktü, herkes herkesi tanırdı. 10 yılda 15 milyon nüfus yetişti diyoruz, o dönemde Yunanistan Nüfusu 6 milyondu. Şimdi Yunanistan nüfusu 11 milyon biz 85 - 86 milyonuz. Başımıza ne geliyorsa nüfus artışından geliyor. Okul yetmiyor, gıda yetmiyor, hastane yetmiyor, hiçbir şey yetmiyor.”

ERDOĞAN SON KONUŞMASINDA 3 ÇOCUK İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılı'nda Ailemiz, İstikbalimiz" temasıyla düzenlenen 8. Aile Şurası'nda konuştu.

Konuşmasında LGBTİ yurttaşları nefret söylemleri dile getirerek hedef alan Erdoğan, yıllardır sürdürdüğü "En az 3 çocuk" çağrısını yineledi, "Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil, çok daha fazla nüfusa ihtiyacımız var" dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum