RAF üyesi Daniela Klette, 30 yıl sonra Berlin'de yakalandı

RAF üyesi Daniela Klette, 30 yıl sonra Berlin'de yakalandı

Alman sol örgüt Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) adına yapılan çok sayıda eylemde aktif rol oynadığı gerekçesiyle 30 yılı aşkın süredir aranan kadın militan Daniela Klette'nin Berlin'de gözaltına alındığı duyuruldu.

Yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir polis tarafından aranan, Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) üyesi Daniela Klette Berlin'de tutuklandı.

Örgütün üçüncü kuşak militanlarından biri olarak görülen Klette ile ilgili soruşturmaları yürüten kıdemli savcı Koray Freudenberg, "Bayan Klette'yi tutukladık" açıklamasında bulunurken, 65 yaşındaki kadın militanın nasıl yakalandığına ve şu anda nerede tutulduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Alman basınında yer alan bazı haberlere göre, Klette'nin Aşağı Saksonya LKA ve Berlin-Kreuzberg'deki yerel birim tarafından tutuklandığı iddia ediliyor.

PEŞ PEŞE GELEN SOYGUNLAR

RAF üyeleri Daniela Klette, Ernst-Volker Staub ve Burkhard Garweg, bir dizi büyük soygunla bağlantılı olarak cinayete teşebbüsle de suçlanıyor. 90'lı yıllardan bu yana yeraltında yaşamayı başaran militanların, 1999-2016 yılları arasında çok sayıda para nakil aracı ve süpermarket soygunu yaptıkları, bombalı eylemler düzenledikleri iddia ediliyordu.

İLGİLİ HABER:

ARTI49
Fotoğraf: Polis kaynaklarından alınmıştır.

HABERE YORUM KAT