Alman polisi 30 yıldır onları arıyor: "Avrupa'nın en çok arananları" için yeni soruşturma

Alman polisi 30 yıldır onları arıyor: "Avrupa'nın en çok arananları" için yeni soruşturma

Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) uzun süredir aranan ancak izlerine rastlanamayan üç üyesi; Ernst-Volker Staub, Daniela Klette ve Burkhard Garweg hakkında 1999 ve 2016 yıllarının ardından üçüncü bir soruşturma başlatıldı.

Almanya'da 1970-1998 yılları arasında aktif faaliyet yürüten ve geniş bir sempatizan kitlesine ulaşan sol örgüt Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) üç üyesi; Ernst-Volker Staub (69), Daniela Klette (65) ve Burkhard Garweg'in (56), "Avrupa'nın En Çok Arananları" listesinde yer almalarına rağmen hala yakalanamıyor.

Üçlünün arandıkları süre zarfında, Bochum-Wattenscheid (2006), Essen (2015), Wolfsburg (2015), Cremlingen (2016) ve Stuhr (2015) dahil olmak üzere çok sayıda soygun vakasının baş aktörleri oldukları da ileri sürülüyor.

YENİDEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Alman basınında yer alan haberlere göre, Aşağı Saksonya'daki soruşturma makamları, 2016 ve 2020'den sonra, üçlü hakkında üçüncü kez soruşturma başlattı. Verden'deki sorumlu savcılık, "son aylarda aramalar ve sorgulamalar yoluyla ortaya çıkan ipuçlarının olduğunu" ileri sürüyor. Savcılık, aranan kişilerden birinin "Almanya ile yoğun temaslarını sürdürmeye devam ettiğini" iddia ediyor.

Buna ek olarak, üçlünün 1999'dan 2016'ya kadar Almanya'da yaşadıkları, dolayısıyla henüz kimliği tespit edilememiş üçüncü şahıslardan yardım almış olabilecekleri tahmin ediliyor.

AİLESİYLE TEMASTA OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Mart 2023'te Burkhard Garweg'in ebeveynlerinin ve kardeşlerinin Hamburg ve Frankfurt am Main'daki evlerinde aramalar yapıldı. Garweg'in, yeraltından ailesiyle iletişim halinde olduğunu gösterebilecek iki mektup ele geçirildi.

Aranan üç RAF üyesi, örgütün üçüncü neslinin bir parçası olarak kabul ediliyor. 1990'lardan beri yeraltı koşullarında yaşıyorlar. Verden Savcılığı'na göre Staub, Klette ve Garweg, 2020 yılından bu yana "Avrupa'nın En Çok Arananları" listesinde yer alıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT