'Putin'in elini sıkacak mısınız?' sorusuna Scholz'dan kaçamak cevap

'Putin'in elini sıkacak mısınız?' sorusuna Scholz'dan kaçamak cevap

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ZDF’te yayınlanan ‘Berlin Direkt-Yaz Söyleşileri’ programında soruları yanıtladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkenin ekonomik durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, son üç çeyrekte yaşanan durgunluğa rağmen iç ve dış yatırımların arttığını ve Almanya'nın ihracat ülkesi konumunu koruma yolunda hükümet olarak tüm çabalarını sürdürdüklerini belirtti.

Scholz, "Putin'in elini sıkacak mısınız?" şeklindeki bir soruya ise "Birine elimi verip vermeyeceğimi değil, o anki açık sözlerim ve taleplerim olup olmadığını düşünürüm" şeklinde bir cevap vererek soruya kaçamak bir yanıt verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Alman ekonomisinin geleceği konusunda endişe duyulmaması gerektiğini vurgulayarak, son üç çeyrekte yaşanan durgunluğun ülke içi ve dışındaki yatırımların artmasıyla aşıldığını ifade etti. Ihracat odaklı bir ülke olan Almanya'nın bu konumunu sürdürmek için hükümet olarak tüm olanakları kullandıklarını ve bu tutumlarını devam ettireceklerini belirtti.

Başbakan Scholz'un Alman Devlet Televizyonu ZDF'deki 'Berlin Direkt-Yaz Söyleşileri' programında yaptığı açıklamalar, ülkenin ekonomik durumu ve dış ilişkileri hakkında bilgi verir nitelikteydi.

HABERE YORUM KAT