Almanların çoğu Scholz'u politik olarak zayıf buluyor

Almanların çoğu Scholz'u politik olarak zayıf buluyor

Almanya'da yapılan bir ankete göre, büyük çoğunluk Şansölye Olaf Scholz'un (SPD) kendini savunma konusunda zayıf olduğunu düşünüyor.

ZDF için yapılan ankete göre, Almanya'daki insanların büyük bir çoğunluğu Şansölye Olaf Scholz'u (SPD) siyasi olarak oldukça zayıf buluyor.

Mannheim araştırma grubu Wahlen tarafından pazar günü yayınlanan ankete göre yüzde 73 bu görüşte. Öte yandan yüzde 21'lik bir kesim ise Scholz'un önemli konularda daha fazla öne çıkacağı düşüncesini savundu.

Mannheim araştırma grubu Wahlen tarafından yapılan ankete göre, sorulanların yüzde 72'si, Scholz'un mülakatlarda diğer politikacılara göre sorulara daha sık belirli cevaplar vermediği görüşünde. Yüzde 19 farklı düşünüyor.

Ankete göre halkın yüzde 57'si, Scholz liderliğindeki SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan trafik ışıkları koalisyonunun iklim politikasını da eleştiriyor. Onlara göre, siyasetin etkileri ekonomik kalkınmaya zarar veriyor. Yüzde 22'si büyük bir etki görmüyor. Yüzde onu iklim politikasının ekonomiye fayda sağladığına inanıyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum