Polis Berlin'deki yılbaşı gecesi için camilerden yardım isteyecek

Polis Berlin'deki yılbaşı gecesi için camilerden yardım isteyecek

Berlin'de yılbaşında yaşanabilecek isyanlar ve bazı taşkınlık olaylarının önlenmesi için büyük bir çalışma yapılıyor.

Berlin'deki polis ve itfaiye, yıl sonuna sadece altı hafta kala şiddet olaylarına karşı önleyici tedbirlerini bir kez daha artırıyor.

Önleyici tedbirler arasında; sorunlu mahallelerde daha fazla önlem, çocuk koruma kontrolleri ve itfaiye operasyonlarına polis refakatinin planlanmasını yer alıyor. Polis ve itfaiye teşkilatları ayrıca tehlike durumunu analiz etmek ve gönüllü itfaiye teşkilatlarını tehlikeli yerlerden uzak tutmak için geceleri birlikte daha yakın çalışmak istiyor.

Önümüzdeki haftalarda polis, özellikle Neukölln, Schöneberg, Wedding ve Gesundbrunnen'deki ilgili bölgelerde çalışmalar planlıyor. Senato, polis memurlarına ve itfaiyecilere havai fişeklerle saldırılar ve ceza tehdidinin okullarda ve gençlik tesislerinde tartışılması gerektiğini duyurdu.

CAMİLERLE İLETİŞİME GEÇİLECEK

Senato, asayiş daireleriyle birlikte çocuk koruma kontrolleri de yapıyor ve bölge sakinlerinin "Yılbaşı gecesi polis ve itfaiye teşkilatlarıyla ilişkilerin yanı sıra birbirlerine yasal ve saygılı bir şekilde nasıl davranacakları konusunda" bilinçlendirilmesi gerektiğini yazdı. Ayrıca “önleme mesajlarının içeriği hakkında bilgi vermek amacıyla” camilerle temaslar da planlandı ve okullardaki velilerle iletişime geçildi.

İtfaiye teşkilatı, yılbaşı gecesi halkına belirli koruyucu ekipman giymelerini tavsiye ediyor ve ayrıca ek eğitimler de veriliyor.

Ayrıca polis memurları itfaiyecilere tehlikeli durumlarda nasıl doğru davranmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunması ve onları eğitmesi planlanıyor. Senato İçişleri Bakanlığı'ndan gelen cevaba göre, öngörülebilir zor ve tehlikeli durumlarda itfaiyeye polis eşlik ediyor.

İSYAN KORKUSU

Geçtiğimiz yılbaşı gecesi, bazı büyük Alman şehirlerindeki polis memurları, itfaiyeciler ve sağlık görevlilerinin çalışmaları engellendi ve özellikle genç erkekler tarafından üzerlerine havai fişek ve roketlerle ateş açıldı. Berlin-Neukölln'ün bazı kısımlarında ve şehrin diğer bölgelerinde şiddetli isyanlar yaşandı.

Berlin'in eski belediye başkanı Franziska Giffey (SPD), bu yıl da benzer olayların yaşanmasını bekliyor. Ayrıca İsrail ve Gazzte çatışması sebebiyle Neukölln ve Mitte gibi Arap kökenlilerin çoğunlukla bulunduğu nüfus gruplarındaki heyecan da bu durumu daha da yoğunlaştırabilir düşüncesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT