Olumlu Çin Verileriyle Asya Piyasaları Yükseldi

Olumlu Çin Verileriyle Asya Piyasaları Yükseldi

Çin'de hizmetler sektörünün Mayıs'ta hızlı bir toparlanma içine girdiğini gösteren verilerin açıklanmasının ardından, Asya hisse senedi piyasaları...

Çin'de hizmetler sektörünün Mayıs'ta hızlı bir toparlanma içine girdiğini gösteren verilerin açıklanmasının ardından, Asya hisse senedi piyasaları yükseldi.

Markit'in satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verilerine göre, Çin'de Mayıs ayında, hizmetler sektörünün üretiminde, 2011 Ocak ayından bu yana en güçlü yükseliş gerçekleşti.

Çin PMI verilerinin açıklanmasının ardından, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 3.36 yükselirken, Çin anakarasında Shenzhen Composite Endeksi yüzde 3.05 ve Shanghai Composite Endeksi de yüzde 1.97 artıya geçti.

Japonya'da Nikkei 225 Endeksi de yüzde 0.99 yükseldi ve ülkenin para birimi yen de dolar karşısında güçlendi. Dolar yen karşısında yüzde 0.13 düşüşle 107.67 yen düzeyine kadar indi.

Asya genelindeki yükelişlere Güney Kore'nin Kospi Composite Endeksi yüzde 1.15 ve Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi de yüzde 0.8 artışlarla katıldı.

DHA

HABERE YORUM KAT