Alman asker Rus casusu olduğunu itiraf etti

Alman asker Rus casusu olduğunu itiraf etti

Rusya için casusluk yapan Alman Silahlı Kuvvetlerinde yüzbaşı olarak görev yapan Thomas H., Ukrayna savaşındaki nükleer gerilim artışından endişe duyduğu için Rusya'ya askeri bilgileri ilettiğini anlattı.

Almanya'da yargılanan bir asker, Rusya için casusluk yaptığını kabul etti.

54 yaşındaki Thomas H'nin yargılanması, Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesinde başladı. Koblenz kentinde Alman Silahlı Kuvvetlerinde yüzbaşı olarak görev yapan Thomas H, Ukrayna savaşındaki nükleer gerilim artışından endişe duyduğu için Rusya'ya askeri bilgileri ilettiğini mahkemede açıkladı.

Sosyal medyada gördüğü bir haber üzerine Mayıs 2023'te Rus konsolosluğuyla iletişime geçtiğini söyleyen Thomas H, o dönemde TikTok'ta Rusya'yı destekleyen ve sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisine yakın birini takip ettiğini belirtti. Ayrıca aynı dönemde AfD ile iletişime geçtiğini ve üyelik başvurusunda bulunduğunu söyledi.

PİŞMANLIK DUYDU!

Ukrayna savaşında taktiksel nükleer silahların kullanılacağını varsaydığını belirten Thomas H, ailesini korumak için Rusya ile iletişime geçtiğini savundu. Ancak şimdi bunun bir hata olduğunu ve pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Savcılığın suçlamalarının büyük ölçüde doğru olduğunu kabul eden Thomas H, ancak sürücüsünden indirilmiş dosyaların bir CD'sini Rus konsolosluğuna verdiği suçlamasını reddetti. İddianamede, Thomas H'nin Mayıs 2023'ten sonra birkaç kez Rusya'nın Bonn Başkonsolosluğu ve Berlin Büyükelçiliğine başvurarak işbirliği teklif ettiği ve mesleki faaliyetleri sırasında elde ettiği bilgileri Rus istihbarat servisine ilettiği belirtiliyor. Thomas H, 9 Ağustos 2023'te gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT