O duvar yazısı, Alman polisini harekete geçirdi: "Bir zamanlar nefret ettiğin şey haline gelmenin ironisi"

O duvar yazısı, Alman polisini harekete geçirdi: "Bir zamanlar nefret ettiğin şey haline gelmenin ironisi"

Almanya'da Dortmund Üniversitesi'nde İsrail karşıtı bir duvar yazısı, polisi harekete geçirdi.

Dortmund Üniversitesi'nin S-Bahn istasyonundaki istasyon şaftının duvarlarına, içinde Nazileri sembolize eden gamalı haç olan bir Davut yıldızı çizildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan eylem sonrası, Dortmund Emniyeti olası provokasyonlara karşı uyarıda bulundu.

İçinde "Bir zamanlar nefret ettiğin şey haline gelmenin ironisi" ifadesinin yer aldığı çizim, Alman polisini harekete geçirdi. İfade, sosyal medyada "İsrail'i Nazilere benzetmek için" sıkça kullanılırken, İsrail karşıtı protestolarda da pankart olarak kullanılıyor.

Üniversitenin bulunduğu Dorstfeld, aşırı sağcı "Heimat Dortmund" partisinin genel merkezine de ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz hafta polis tarafından tanınan birkaç aşırı sağcı aynı bölgede 24 yaşındaki bir gence saldırmış ve yaralamıştı.

POLİS ŞEFİNDEN UYARI

Geçtiğimiz Cumartesi günü dünya, insanlığa karşı işlenmiş en büyük suçlardan biri olan Holokost'u andı. Bu anma gününde Emniyet Müdürü Gregor Lange, güncel gelişmelere karşı uyarıda bulunarak, Holokost'un sıradanlaştırılmasının tehlikelerine dikkat çekti.

"Nazi diktatörlüğünün vahşetinin anısı asla solmamalıdır. Uyanık kalmalı ve Holokost'un her türlü önemsizleştirilmesine aktif bir şekilde karşı çıkmalıyız" diyen Lange, "Tarih bize bu korkunç olayların bastırılmasının ve görelileştirilmesinin tüm toplum için bir tehlike olduğunu öğretiyor" ifadelerini kullandı.

ARTI49
Fotoğraf: x.com

HABERE YORUM KAT