Muhsin Omurca'nın eseri için son gün Çarşamba
Kuzey Ren-Vestfalya'da yer alan Erftstadt kasabasında, "Kültürlerarası Hafta" kapsamında birtakım etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Karikatürist ve Kabare sanatçısı Muhsin Omurca da bu etkinliklerde yer alıyor. Omurca'nın “İsimsiz” adlı sanat eserinin yerleştirilmesi ve açılışı yapılıyor.
Lechenich pazar meydanında, bu Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte; sanatçının eseri, “Kültürlerarası Hafta” boyunca diyalog için bir fırsat olarak kullanılması gereken ve birliktelik ve karşılıklı desteği hatırlatan çeşitli yorumları davet ediyor. Söz konusu eser; dünyadaki krizleri, çatışmaları ve savaşları sembolize ediyor ve zamanımızın insani değerlerini sarsıyor.
Erftstadt'ta “Kültürlerarası Hafta”: Muhsin Omurca geliyor
Çarşamba gününe kadar sürecek
Muhsin Omurca'nın eseri üç blok buzdan oluşuyor. Bunlar her biri 50 x 50 cm genişliğinde ve derinliğinde ve bloklardan ikisi 2 metre yüksekliğinde bulunuyor. Diğer üçüncüsü ise 1.40 metre yüksekliğinde. Bu buz blokları bir platform üzerine yerleştirildi ve can yelekleriyle kaplandı. Hepsi birlikte 1100 kg ağırlığında.
Enstalasyon, özel bariyerlerle çerçevelendi ve önünde bir koltuk duracak. Söz konusu bu koltuk aynı zamanda enstalasyonun da bir parçası.
Söz konusu çalışma ve kampanya Çarşamba sabahı sona erecek.
Eseri canlı yayın olarak izlemek için:
ARTI49