Muhsin Omurca “Şair Eşref - Sansürsüz +18” gösterisi ile sevenleriyle buluşuyor

Muhsin Omurca “Şair Eşref - Sansürsüz +18” gösterisi ile sevenleriyle buluşuyor

Muhsin Omurca'nın hiciv ustası Şair Eşref ile ilgili hazırladığı tek kişilik karikatürlü gösterisi “Şair Eşref - Sansürsüz +18” 13 Mart 2022 tarihinde itf'de seyirciyle buluşuyor.

Şinasi Dikmen'in Almanya’da kurduğu ilk göçmen kabaresinde ilk kez bir oyunun sergilenmesini sağlayan usta oyuncu Muhsin Omurca, bugün sayısız Türk stand-up ustasına o günlerden kapıları aralamıştır.

Türk edebiyatının hiciv ustası Şair Eşref ile ilgili hazırladığı tek kişilik karikatürlü gösterisi “Şair Eşref - Sansürsüz +18” Internationales Theater Frankfurt'ta 13 Mart 2022 tarihinde ve saat 18:00 'de geçekleşecek. Detaylı bilgi ve bilet almak için aşağıdaki link ziyaret edebilirsiniz: 

https://www.internationales-theater.de/programm-ticketkauf/sair-esref

Omurca oyun hakkında paylaştığı tanıtımda ''Türk edebiyatının en sivri dilli hiciv ustası Eşref, yerginin, mizahın kalaşnikofudur. Espriyi bulunca namluyu kendine doğrultmaktan da çekinmemiştir.'' ifadelerine yer verdi.

İşte o yazı:

Yolsuzluklar, geri kalmışlık, bağnazlık gibi konuları lime lime ederken asıl hedef tahtasına koyduğu ise Sultan Abdülhamit ve onun 33 yıllık baskı rejimi idi. Şiirlerinde yeri gelince en okkalı küfürleri kullanmasıyla bilinen Eşref de diğer aydınlar gibi ömrünü sık sık hapishanelerde, sürgünlerde geçirmiştir.

Vali paşa azlolundu sonra hem ama bazılar
İsteyip kalmasını mübaşir yapıp gönderdiler
İşte devam ediyor denirken son verildi görevine yine
Şaşkını macun ile kalkan s.ke döndürdüler

Muhsin Omurca kimdir

Bursa’da doğan Muhsin Omurca karikatürist ve kabare sanatçısıdır. 20 yaşında Almanya’ya gelen Omurca karikatürleri ile 1981’de sanat hayatına giriş yapar ve Südwest-Presse için on iki yıl, Süddeutsche Zeitung için de yaklaşık sekiz yıl karikatür çizer. Daha önce “taz” gazetesinde günlük yayımlanan “Kanakman” isimli tiplemesi 2002 senesinde albüm olarak yayınlanır. 1985 yılında Şinasi Dikmen ile birlikte Ulm kentinde ilk Alman-Türk kabaresi olan “Knobi-Bonbon”u kuran Muhsin Omurca on iki sene Dikmen ile beraber sahne alır. “Knobili” çift yaklaşık 1.500 gösteriden sonra yollarını ayırır ve Muhsin Omurca solo olarak sanat hayatına devam eder. Alman kabare dünyasındaki ilk karikatürlü kabare olan “Bir Dazlağın İstanbul Günlüğü” ile büyük bir başarı sağlayan Omurca 1998 Senesi Alman Kabare Özel Ödülünü kazanır ve Münchner Abendzeitung kendisini “Haftanın Yıldızı” seçer. Muhsin Omurca Almanya, Avusturya, Finlandiya, Japonya, Kanada, ABD, Estonya, Türkiye ve Lichtenstein’da sahne almaktadır.

Artı49

HABERE YORUM KAT