Misvak dergisinin sildiği anket sosyal medyada gündem oldu...

Misvak dergisinin sildiği anket sosyal medyada gündem oldu...

Misvak dergisi tarafından paylaşılan "Kimin yanındasınız?" anketinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkması üzerine sosyal medya hesabındaki paylaşım silindi.

"Misvakcaps" adlı sosyal medya sayfasında paylaşılan "Kimin yanındasınız?" anketinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçenekleri arasından CHP liderinin yüksek oyu almasıyla dergi anketi yayından kaldırdı. Anketin silinmesiyle ilgili açıklama yapan "misvakcaps" adlı hesap, "ekonomist Özgür Demirtaş'ın trol ordusunun anketi sabote ettiğini" ifade etti. 

CHP liderininin geçtiğimiz gün partililere "siz gerçekten benimle birlikte misiniz?" sorusunun ardından sosyal medyada başlayan #yanındayım hashtagi gündemdeki yerini korurken, "misvakcaps" adlı hesap Twitter'dan bir anket yayımladı. 

@misvakcaps adlı hesaptan paylaşılan ankette "Siz kimin yanındasınız?" sorusu yöneltilerek sosyal medya kullanıcılarına Erdoğan ve Kılıçdaroğlu seçeneği sunuldu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, anketi paylaşarak "Arkadaşlar Misvak denen … neyse bir anket yapmış. Oy vermek istermisiniz?" ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş'ın paylaşımı ile anket kısa sürede çok sayıda kullanıcıya ulaştı. Anketten yüzde 70'in üzerinde oy ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

Özgür Demirtaş'ın paylaşımından kısa bir süre sonra, Misvak dergisi açtığı anketi kaldırdı.

Demirtaş, "Misvak bir anket yapmıştı. Anketi paylaşın demişler. Ben de paylaştım. Sonuçtan pek memnun olmadılar sanırım az önce anketi silmişler. Twit bu kadar…" ifadelerini kullanarak anketin silinmeden önceki sonucunu paylaştı. Demirtaş da daha sonra tweetlerini sildi.

fdclmnrxoaaigp4.jpeg

 

HABERE YORUM KAT