Milyonlarca Euro çalındı: Alman bankaları ATM'leri kaldıracak mı?

Milyonlarca Euro çalındı: Alman bankaları ATM'leri kaldıracak mı?

Almanya'da son yılda rekor artış gösteren ATM soygunları, bankaların sokaklarda bulunan makineleri kaldırma ihtimalleri yönündeki tartışmaları gündeme getirdi. Alman Tasarruf Bankaları Ulrich Reuter, konuya dair açıklama yaptı.

Almanya'da son dönemlerin en sık kullanılan soygun yöntemlerinden biri de ATM patlatmak. Soyguncular gözlerine kestirdikleri ATM'leri, yerleştirdikleri patlayıcılarla havaya uçurarak, arkalarında bulunan kasalardaki paralara el koyuyor.

Peki sayısız saldırı, ATM'lerin kaldırılması fikrini tetikliyor mu?

Alman Tasarruf Bankaları ve Giro Birliği'nin (DSGV) yeni Başkanı Ulrich Reuter Perşembe akşamı Frankfurt'ta yaptığı açıklamada, "Almanya'da nakit kullanımı hala çok yüksek. Ülkedeki ATM'lerin yüzde 80'ini tasarruf bankaları ve kooperatif bankaları sağlıyor" dedi.

Reuter'e göre, tasarruf bankaları her bir ATM lokasyonu için riskleri analiz etmek üzere güvenlik yetkilileriyle birlikte çalışıyo. Aynı zamanda makineler, örneğin patlama durumunda parayı renklendiren ve böylece pratikte değersiz hale getiren sistemleri de mümkün olduğunca geliştirmeye çalışıyor.

ARTIŞ REKOR SEVİYEDE

DSGV Başkanı şunları söylüyor:

"Ancak, rengi bozulmuş banknotları da alanların bunları kimyasal olarak temizlemek için yöntemler bulduklarını duyduk. Bir alternatif de yapışkanlı sistemler olabilir, ancak bunlar halen denenmektedir. Ne yaparsak yapalım, daha fazla uzatmadan durmayacak."

2022 yılında polis ülke çapında 496 ATM hırsızlığı vakası kaydetti. Failler yaklaşık 30 milyon Euro nakit para çaldı. Ancak banka yetkilileri, ATM'lerin kaldırılmasının şu an için olası olduğunu düşünmüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT