ATM'yi havaya uçurdular, bir ev küle döndü

ATM'yi havaya uçurdular, bir ev küle döndü

Almanya'da yağmacılar tarafından havaya uçurulan ATM, bir evde yangın çıkmasına neden oldu. Kısa sürede alevler içinde kalan ev, kullanılamaz hale geldi.

Almanya bu yıl ilginç bir hırsızlık şekliyle karşı karşıya. ATM'ler patlatılıyor, içlerinde bulunan nakit paralar yağmalanıyor. Resmi kayıtlara göre, vakalarda rekor sayıda artış yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl bu yöntemle hırsızlar tarafından en az 15 milyon Euro'nun yağmalandığı belirtiliyor.

Dün bir "ATM patlatma" vakası da Pfalz'da yaşandı. Aynı gün içerisinde birden fazla ATM havaya uçuruldu. Yağmacıların bu eylemleri sırasında ATM'lerden birinde yaşanan patlama, müstakil bir evin alevler içinde kalmasına neden oldu.

ALEVLER İÇİNDE KALDI

Güneybatı Pfalz'daki Bundenthal belediyesinde, dün sabah saatlerinde bir ATM patlatıldı. Patlamaya bağlı olarak ATM'nin yakınında bulunan müstakil bir evde yangın çıktı. Alevler çok kısa sürede evin her yanına ulaşırken, polis tutanaklarına göre ev, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen yaşanılamaz hale gelerek yıkıldı.

Şüpheli yağmacıların Fransa yönüne kaçtıklarını belirten polis, konuya dair daha fazla açıklama yapmadı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, zararın boyutları araştırılıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT