Almanya'da hırsızların yeni gözdesi: ATM patlatmak

Almanya'da hırsızların yeni gözdesi: ATM patlatmak

Bu yıl Almanya’nın Hessen eyaletinde onlarca ATM saldırısı düzenlendi. Saldırıların sayısı rekor bir seviyeye ulaştı.

Hessen'deki ATM patlamalarının sayısı 2023'te yeni bir rekora ulaştı. Hessen İçişleri Bakanlığı'na göre 28 Aralık itibarıyla 60 saldırı gerçekleşti. Bakanlığın açıklamalarına göre hasar 2023 yılında yaklaşık 15 milyon Euro’ya ulaştı.

Bakanlıktan alınan raporlara göre, “40 vakada ATM havaya uçuruldu ve nakit para çalındı. 11 vakada ise failler, patlatma girişimine rağmen herhangi bir nakit para çalamadı.”

2022 yılında benzer 22 suç yaşanmıştı. Edinilen bilgiye göre Hessen polisi 2023 yılında 15 şüpheliyi tutukladı.

İçişleri Bakanı Peter Beuth, “potansiyel failleri caydırmak için, hükümetten daha caydırıcı cezalar” talep ediyor.

BANKALAR ÖNLEM ALIYOR

Bankalar hâlihazırda polisle iş birliği içinde kapsamlı hazırlıklar yapıyor ve olası girişimleri önleme konusunda büyük yatırımlar yapıyor.

Bir sözcü, 2023 yılında Hessen'in kuzeyinde üç kez meydana gelen patlamalardan etkilenen Volksbank Kassel-Göttingen'in sisleme ve boyama sistemlerinin yanı sıra video gözetimi gibi onaylanmış tüm güvenlik araçlarını kullandığını açıkladı. Ayrıca bankalar polisle iş birliklerini de yoğunlaştırdı.

2023 yılında şu ana kadar Frankfurter Sparkasse ATM'lerine dört saldırı düzenlendi. Frankfurter Sparkasse kendilerini korumak için artık geceleri tüm şubelerini kapatıyor. Sözcü, "Ayrıca tüm lokasyonlar uzun yıllardır tamamen alarma geçiriliyor ve güvenlik kontrol merkezi aracılığıyla 7/24 video izleniyor" dedi. Frankfurter Sparkasse, 2023 yılında daha fazla koruyucu önlem almak için büyük yatırım yaptı. Self-servis cihazlar mekanik olarak iyileştirildi ve kapsamlı bir şekilde güvence altına alındı. Ayrıca, artık şubelerde sisleme ve renklendirme teknolojisi kullanılıyor.

FAİLLER HOLLANDA’DAN GELİYOR

Suçlar şu anda Almanya'nın güneybatısında, özellikle Kuzey Ren-Vestfalya, Aşağı Saksonya, Baden-Württemberg, Rhineland-Pfalz ve Hesse'de Hollandalı gruplar tarafından giderek işleniyor. Hollanda polisinin verdiği bilgiye göre şu anda oradaki fail gruplarına mensup 1000 civarında kişi var.

ARTI49

HABERE YORUM KAT