Mansur Yavaş’tan ‘metaverse’ duyurusu: Ankara dördüncü şehir oldu

Mansur Yavaş’tan ‘metaverse’ duyurusu: Ankara dördüncü şehir oldu

Open Ar Cloud Association, Ankara'yı metaverse'de dördünce test şehri olarak belirledi. Haberi Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentin metaverse'de test şehri olduğunu açıkladı. Metaverse’un açık ve birlikte kullanılır olması için standartlar geliştiren Open Ar Cloud Association, Los Angeles, Bari ve Helsinki'den sonra kenti dördüncü şehir olarak belirledi.

Yavaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “BLD 4.0 vizyonumuzla metaverse entegrasyonunu tamamlayacak, icraatlarımızla orada da olacağız” ifadelerini kullandı.

Yılbaşı günü de konuyla ilgili dikkat çeken paylaşımda bulunan Yavaş, “Sizinle geçen her yıl bir an kadar kısa sürse de biliyorum, birlikte yürüyecek çok yolumuz var. Bld 4.0 v22 yükleniyor…Herkese mutlu yıllar” demişti.

METAVERSE NEDİR?
İnternet kullanıcılarının, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini (sanal gerçeklik gözlüğü, akıllı bileklik vs.) kullanarak 3 boyutlu şekilde yer alabileceği bu sanal evren olarak tanımlanan metaverse, son zamanlarda arsa alımlarıyla gündem oluyor.

HABERE YORUM KAT