Mansur Yavaş ve Tunç Soyer mazbata aldı

Mansur Yavaş ve Tunç Soyer mazbata aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tunç Soyer mazbatalarını aldı.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen, 'Milleti İttifakı'nın yerel seçimdeki adayı CHP'li Mansur Yavaş, Ankara Adliyesi'ne gelerek, mazbatasını aldı. Mansur Yavaş mazbatasını almasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tunç Soyer, Seferihisar'daki görevini CHP'li İsmail Yetişkin'e devrettikten sonra, İzmir'e gelerek İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı.

MANSUR YAVAŞ MAZBATASINI ALDI

Ankara'da, 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni kazanan Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ve partililer ile birlikte Ankara Adliyesi'ne geldi. Yavaş, burada İl Seçim Kurulu Başkanı Bahattin Özbaş'tan mazbatasını aldı. Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yavaş, bugün göreve başlayacaklarını söyledi. Ankara halkının kendilerini 5 yıllığına görevlendirdiğini kaydeden Başkan Yavaş, "İnşallah buna layık olmaya çalışacağız. Hep televizyonlarda söylediğimiz gibi seçimlerden önce söylediğimiz gibi Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği, diğer ülkelerin başkentleriyle gelişmiş ülkelerin başkentleriyle yarışır bir Ankara'yı hep birlikte başaracağız. Böyle olduğu zaman Ankara'da yaşayan Ankaralılar da Ankara'da yaşamaktan daha fazla keyif alacaklar" dedi.

'BİZDE KİN, HUSUMET YOK'

Seçimin geride kaldığını belirten Yavaş, "Bizde kin, husumet yok. Ne çalışanlar açısından ne oy vermeyenler açısından Ankara'da bir ayrım söz konusu değil. Bundan sonra Ankara'daki herkesi kucaklayarak, eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Hizmetlerimizde adalet ve liyakat ön planda olacak. İnşallah sonuçta da başarılı olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Başkan Yavaş, "İlk icraatınız ne olacak?" sorusuna ise "Onu başlayınca görürsünüz. Şimdi uzatmayalım" yanıtını verdi.

Mansur Yavaş, açıklamasının ardından mazbatayı gazetecilere gösterdi ardından devir teslim töreni için Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

GÖREVİ DEVRALDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, mazbatasını aldıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen devir teslim töreni ile AK Partili eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'dan görevi devraldı. Tuna, Mansur Yavaş'a çiçek ve rozet takdim ederek, 'hayırlı olsun' dedi.

'BAŞKANIM ADALETLİ DAVRANDI'

Mansur Yavaş, Mustafa Tuna'yı Sincan Belediye Başkanlığı'ndan bu yana takip ettiğini söyledi. Mustafa Tuna'nın Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra güzel hizmetlere imza attığını kaydeden Mansur Yavaş, "Biz çok teşekkür ediyoruz sizlere, bu manada sizi örnek alacağız. Başkanım adaletli davrandı. Bunu bütün kamuoyu ile birlikte izledik. Zaman zaman sosyal medyadan yaptığı çalışmaları takdir eden paylaşımlarda bulundum. Bundan sonra kendisinin değerli fikirlerinden ve tecrübelerinden yararlanacağız. Kendisinden belediyeyi devir almaktan çok mutluyum ve teşekkür ediyorum" dedi. Mansur Yavaş konuşmasının ardından Mustafa Tuna'yı kapıya kadar uğurladı.

'MESAİ ARKADAŞLARIMININ TEDİRGİN OLMASINA GEREK YOK'

Mansur Yavaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise göreve resmen başladığına dikkat çekerek, Ankara için gece gündüz çalışacağını söyledi. Bugün Anıtkabir'i ziyaret edeceğini hatırlatan Yavaş, "Daha sonra oradan yürüyerek belediyenin önüne geleceğiz ve burada bir konuşma yapacağız. Yarın sabahtan itibaren de işimizin başında olacağız. Mesai arkadaşlarımızın hiçbirinin tedirgin olmasına gerek yok. Bugünden itibaren bütün Ankara'nın belediye başkanı oluyoruz. Geçmişte söylenenler hep geçmişte kalmıştır, biz önümüze bakacağız. Dünya başkentleri ile yarışır bir başkent yapmak için iktidar, muhalefet demeden el birliği ile ortak akılla Ankara'yı yönetmeye başlıyoruz."

Mansur Yavaş, "Büyükşehir Belediye Meclisi sizi çalıştıracak mı?" sorusuna ise, "Cevap bile vermeyeceğim" dedi.

TUNÇ SOYER MAZBATASINI ALDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tunç Soyer, Seferihisar'daki görevini CHP'li İsmail Yetişkin'e devrettikten sonra, İzmir'e gelerek İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. İzmir'in 35'inci belediye başkanı olduğunu belirten Soyer, "Bugün efsane Büyükşehir Belediye Başkanımız merhum Ahmet Piriştina'nın doğum günü. Onun efsanesine sahip çıkacağım" dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 10 yıl belediye başkanlığı görevini yürüttükten sonra, Millet İttifakı'nın adayı olarak girdiği 31 Mart seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tunç Soyer, sabah saatlerinde ilçedeki görevini CHP'li İsmail Yetişkin'e devretti. Soyer daha sonra İzmir'e gelerek Kültürpark 4 No'lu Hol'de İl Seçim Kurulu Başkanı Şaziye Kitapçı'dan mazbatasını aldı. Kalabalık partili grubu tarafından karşılanan Tunç Soyer, burada kısa bir konuşma yaptı.

Tarihi milattan önce 6 bin 500 yıl öncesine giden 8 bin 500 yıllık şehre belediye başkanı seçilmenin büyük gururunu yaşadığını belirten Soyer, "İzmir'in 35'inci belediye başkanıyım. Gerçekten çok büyük bir gurur. Bugün efsane Büyükşehir Belediye Başkanımız merhum Ahmet Piriştina'nın doğum günü. Onun efsanesine sahip çıkacağım. Bu görev aslında bir nöbet. Nöbetin sonunda gururla bırakmayı bileceğiz. Bana oy veren vermeyen herkesin bu kentte daha büyük onur duyarak yaşaması için, bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT