Lidl, Aldi ve Edeka... Yeni kararlarını duyurdular!

Lidl, Aldi ve Edeka... Yeni kararlarını duyurdular!

Süpermarket müşterilerine maske gereksinimini değiştirme konusunda duyurular devam ediyor

Dortmund'da 21 Mart'tan itibaren kovid-19 kurallarının artık geçerli olmayacağı biliniyordu. Ancak bazı başbakanlar eleştirel tepki gösterdi. Baden Württemberg'deki Winfried Kretschmann da bu tepkiye dahil oldu. Almanya'daki gıda perakendecileri değişime nasıl tepki veriyor?

Kaufland, Lidl ve Edeka: Süpermarketlerde alışveriş yaparken maske takma zorunluluğunu yorumladı

Kaufland, En son Ekim 2021'de süpermarketlerdeki 2G kuralları konusunda çok saldırgan ve net bir açıklama yaptı. Şimdi ise iki süpermarket devi alışveriş yaparken maske zorunluluğundaki değişikliklerle ilgili yorum yaptı.

Özellikle zorunlu maskeler konusu hararetli bir şekilde tartışılıyor. 2 Nisan'a kadar bir geçiş düzenlemesi geçerli olacak. Buna göre, genel maske takma zorunluluğu (FFP2 maskeleri) daha önce olduğu gibi iç mekanlarda yerel toplu taşıma araçlarında ve perakende satışlarda geçerliliğini koruyacak.

Okullarda ve kreşlerde de ise maske kullanımı devam edecek. Bu, Kaufland ve Lidl gibi Süpermarket zincirlerinin hala maske kullanımını elinde tuttuğu anlamına geliyor. Ancak 2 Nisan'dan itibaren temel koruma ve etkin nokta önlemleri yürürlüğe girecek.

Federal hükümete göre, korona kuralları artık büyük ölçüde geçerli olmayacak. “Örneğin hastanelerde veya bakım tesislerinde maske takma zorunluluğu gibi temel koruma devam edebilir. Yerel toplu taşıma araçlarında maske takmak ve okullarda test yaptırmak da hâlâ mümkün.” Peki süpermarket devleri Kaufland ve Lidl, değişen konumlarla nasıl başa çıkıyor?

Alışverişte kovid-19 kurallarında Kaufland ve Lidl'in maske ihtiyacı planı

Kaufland ve Lidl'deki Schwarz Grubu iki gıda devi için bunun temel olarak "bireysel federal eyaletlerin korona düzenlemelerine dayandığını" açıkladı. İlgili iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerine uyulacağını ve uygulanacağını ifade etti.

Bu nedenle Neckarsulm'lu şirket, Kaufland ve Lidl şubelerinde müşteriler için kendi başına önlemler almayı planlamamaktadır. Bunun yerine, tek tek federal eyaletlerdeki maske gereksinimi ile ilgili gelişmeleri gözlemlemek ve “ilgili yönetmelik çıkarsa gerekli önlemleri uygulamak” istemektedir.

Kaufland, Lidl ve diğer süpermarketler maske takma zorunluluğunu bağımsız olarak sürdürebilir. Maske zorunluluğunu kişinin kendi sorumluluğunda uygulama olasılığına ilişkin açıklamalar “Şirketler buna kendi iç kuralları çerçevesinde kendileri karar verebilir. 

Perakendeciler ülke çapındaki mağazalarda ve süpermarketlerde maske zorunluluğunu ikametgâh haklarıyla uygulamak istemiyorlar.

Rewe, Edeka ve Aldi de maske zorunluluğu hakkında yorum yaptı

Aldi-Nord'un bir sözcüsü,"önce siyasi tartışmayı ve devlet düzenlemelerinin özel tasarımını beklemek" istediklerini söyledi. Büyük Edeka Grubu hala temkinli.

Rapor, çoğu şubenin sahibi tarafından yönetildiğini ve “piyasalarındaki tüm önlemlere bağımsız olarak karar verebildiğini” belirtiyor. Bu nedenle, izole durumlarda bir uygulama oldukça düşünülebilir.

Rewe'de ise yapılan açıklama “Yetkililer tarafından verilen talimatları titizlikle uyguluyoruz.” şeklinde oldu.

Artı49
Fotoğraf:Unsplash

HABERE YORUM KAT