Kriz devam ediyor: Almanya'nın ünlü ayakkabı markası iflas etti

Kriz devam ediyor: Almanya'nın ünlü ayakkabı markası iflas etti

Almanya'da bulunan Schuh-Welt adlı ayakkabı perakendecisi iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

Almanya'da ayakkabı ticaretinde iflas dalgası devam ediyor. Daha yaz aylarında geleneksel bir marka iflas başvurusunda bulunmuş ve hatta 100 milyon Euro borca girmişti. Şimdi de ayakkabı perakende zinciri Schuh-Welt, iflas başvurusunda bulundu.

Güney Almanya'da dokuz mağazasıyla tanınmış bir ayakkabı perakende zinciri olan Schuh-Welt Schuhhandels-GmbH, yerel mahkemeye iflas başvurusunda bulundu. Bu adım, şirketin son yıllarda yaşadığı ekonomik açıdan zorlu durum nedeniyle atıldı.

Düşen talep karşısında maliyetleri finansal olarak dengelemek için büyük çaba sarf edildi. Buna rağmen Schuh-Welt iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Ancak Schuh-Welt dava sürecinde faaliyetlerine devam edecek.

MAĞAZALAR AÇIK KALACAK

Genel Müdür Monika Carvalho şirketin geleceği konusunda iyimser. İflasın, halihazırda başlatılmış olan stratejik yeniden düzenlemeyi sürdürmek ve şirketi geleceğe uygun hale getirmek için bir fırsat olarak görüldüğünü vurguladı.

moda platformu FashionUnited'a verdiği demeçte, "Schuh-Welt'i yeniden organize etmek için davanın sunduğu fırsatları kullanıyoruz" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT